Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidenta amatā ir ievēlēts britu olimpiskais čempions, bijušais skrējējs Sebastjans Koe, vēsta federācijas mājas lapa.

Balsojumā, kas notika 50. IAAF kongresa laikā, Koe saņēma 115 balsis, kamēr viņa vienīgais konkurents uz amatu Sergejs Bubka - 92. Līdz ar to britu funkcionārs, kurš bija 2012. gada Londonas Olimpiādes orgkomitejas priekšsēdētājs, IAAF prezidenta amatā nomainīs senegālieti Lamīnu Djaku, kurš tajā nostrādāja četrus termiņus jeb 16 gadus.

IAAF prezidenta amatā Koe nonācis 34 gadus pēc savas olimpiskās uzvaras, un atzinis, ka ievēlēšana bijušas "otrs nozīmīgākais brīdis" viņa mūžā aiz bērnu piedzimšanas, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Jaunajā amatā Koe stāsies 31. augustā, pēc šāgada pasaules vieglatlētikas čempionāta beigām.

Nākamajā vēlēšanu kārtā, kur izvēlējās IAAF vecākā viceprezidenta amata izpildītāju, pārliecinoši ievēlēts leģendārais ukraiņu kārtslēcējs Sergejs Bubka, saņemot 187 balsis.

Sebastjans Koe ir sestais prezidents 103 gadus ilgajā IAAF pastāvēšanas laikā un otrais brits, kam šis amats uzticēts. Pirmais bija Eksteras marķīzs, kurš to pildīja no 1948. līdz 1976. gadam. Tāpat kā Koe viņš bija olimpiskais čempions (1828. gadā Amsterdamā), 1948. gada Londonas olimpisko spēļu rīkotājs un Lielbritānijas Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!