Foto: DELFI

Lai pasaulē atjaunotos uzticību šim sporta veidam, Lielbritānijas Vieglatlētikas federācija ("UK Athletics") iesaka sākt no jauna izcīnīt pasaules rekordus, sākot tos uzrādīt no jauna, vēsta BBC.

"Mums ir nepieciešams lielāks caurspīdīgums, daudz nopietnākas sankcijas un ilgākas diskvalifikācijas," saka "UK Athletics" prezidents Eds Vorners. "Lai vieglatlētikā sāktos jauna ēra, ir nepieciemsamas radikālas reformas, var uzsākt pasaules rekordu skaitīšanu no jauna. Mums ir jāizdara viss, lai atjaunotu uzticēšanos mūsu sporta veidam."

Viens no piedāvājumiem ir astoņu gadu diskvalifikācijas piespriešana, lai vainīgais sportists izlaistu divus olimpiskos vai paralimpiskos ciklus, kā arī jāizmeklē atteikšanās nodot dopinga analīzes.

Kā zināms, 2015. gadā izraisījās plašs dopinga skandāls, kad pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojuma par dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēta Krievijas Vieglatlētikas federācija. Pirms tam virkne vadošu Krievijas vieglatlētu, lielākoties soļotāju, saņēma diskvalifikācijas par aizliegto preparātu lietošanu.

Nupat arī 1984. gada Losandželosas olimpisko spēļu čempione diska mešanā holandiete Rīja Stālmane atzinās, ka pēdējos savas karjeras divus ar pusi gadus esot lietojusi anaboliskos steroīdus. No sporta Stālmane atvadījās 32 gadu vecumā, uzreiz pēc 1984. gada Olimpiādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!