Foto: Reuters/Scanpix
Nākamā gada pasaules čempionāts vieglatlētikā, kas norisināsies Londonā, būs pēdējās planētas meistarsacīkstes pasaules labākā sprintera Useina Bolta karjerā.

Patlaban 30 gadus vecais Bolts vēlas pēdējo reizi atrādīties saviem līdzjutējiem.

"Man tuvi draugi un citi līdzjutēji teica, ka nav redzējuši manas sacensības klātienē. Došu viņiem iespēju aplūkot manu skrējienu klātienē savā pēdējā pasaules čempionātā vai arī sacensībās Jamaikā," izteicies Bolts, paužot, ka viņa treniņu režīms kļuvis daudz vieglāks.

"Ar treneri pārrunāsim treniņu režīma izmaiņas. Treniņi nebūs tik intensīvi kā iepriekšējās sezonās," atzīmēja jamaikietis, gan uzsverot, ka viņam vēl nav zudis cīņasspars.

"Nekad nekādā veidā nevēlos zaudēt, pat galda spēlēs ne. Gribu sacensties pašā augstākajā līmenī, ko spēju. Tomēr tagad spiediens nav tik liels kā iepriekšējos astoņos gados, kad man bija visu laiku jāuzvar," piebilda Bolts.

Pēc 2017. gada pasaules čempionāta vieglatlētikā nākamās planētas meistarsacīkstes norisināsies 2019. gadā Dohā, bet vēl gadu vēlāk būs Tokijas olimpiskās spēles.

Bolts, kurš ir viens no pretendentiem uz šī gada labākā vieglatlēta balvu, šovasar Riodežaneiro kļuva par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās. Jamaikietis ir trīskārtējs olimpiskais čempions 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!