Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas izlase svētdien izcīnīja trešo vietu Eiropas kausa daudzcīņā otrajā līgā un ieguva ceļazīmi uz augstāku līmeni, lai gan vienību šoreiz nepārstāvēja titulētā Laura Ikauniece-Admidiņa.

Spānijā notikušajās otrās līgas sacensībās, vīriešiem sacenšoties desmitcīņā un sievietēm spēkojoties septiņcīņā, ar 36 838 punktiem uzvarēja Lietuva, kamēr Latvija ar 35 261 punktu bija otrā, tiekot pie noslēdzošās ceļazīmes uz otro līgu. Trešā ar 35 026 punktiem palika Latvijas sīvākā konkurente Dānija, kamēr ceturtā ar 33 923 punktiem bija Islande.

Vēl pēc sestdien veiktās pirmās dienas Dānija bija otrajā vietā, apsteigdama Latviju par punktu, tomēr noslēdzošajā dienā izdevās panākt sāncenšus un nokļūt augstāk.

Individuāli no Latvijas sportistiem vislabāk klājās Edgaram Eriņam, kurš desmitcīņas sacensībās starp otrās līgas dalībniekiem izcīnīja pirmo vietu, nopelnīdams 7234 punktus. Tiesa, sacensībās ārpus komandu ieskaites piedalījās arī citu valstu sportisti, tāpēc kopējā vērtējumā viņam trešā pozīcija, priekšā palaižot konkurentus no Norvēģijas.

Vēl no Latvijas sportistiem Krišjānis Beļaunieks ar 6913 punktiem kopējā vērtējumā bija desmitais, kamēr Reinis Krēgers ieguva 6300 punktus, ieņemot 17. vietu. Savukārt Reno Apinis ar 5585 punktiem bija 22.vietā.

Tikmēr sieviešu konkurencē nevienai Latvijas atlētei pirmajā trijniekā iekļūt neizdevās, bet labāko rezultātu uzrādīja Kristīne Deruma, kura ar 5116 punktiem kopējā vērtējumā bija astotajā vietā. No pārējām sportistēm Kristiāna Zacmane ar 4897 punktiem bija 12.vietā, kamēr Jolanta Kaupe ar 4801 punktu bija divas pozīcijas zemāk. Visbeidzot Ilona Dramačonoka ar 4600 punktiem ierindojās 18. vietā.

Daudzcīņas sacensībās komandā bija atļauts piedalīties četriem sportistiem sieviešu septiņcīņā un vīriešu desmitcīņā, savukārt izlašu ieskaitē tika vērtēti trīs sportistu labākie rezultāti.

Zīmīgi, ka aizpērn Latvijai pietrūka tikai 15 punktu, lai nokļūtu līgu augstāk. Kaut Latvija pēc pirmās dienas atradās otrās līgas līderpozīcijā, turklāt Ikauniece-Admidiņa septiņu disciplīnu summā savāca 6470 punktus, tobrīd labojot valsts rekordu un uzrādot sezonas sesto rezultātu pasaulē, otrajā dienā vadība tika zaudēta un nācās piekāpties Somijai un Portugālei.

Tikmēr Igaunijā notikušajās superlīgas sacensībās ar 40 085 punktiem uzvarēja Ukraina, aiz sevis atstājot mājiniekus Igauniju. Tikmēr superlīgu nācās atstāt Šveicei un Polijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!