Foto: AP/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF) ir aicinājusi sportistus, kuriem dopinga diskvalifikācijas dēļ atņemtas olimpiskās godalgas, atdot tās Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK), jo šīs prasības ignorēšana liedz KVF atjaunot statusu IAAF, paziņojusi federācija.

"KVF vēršas pie sportistiem, kuri atzīti par vainīgiem antidopinga noteikumu pārkāpšanā Pekinas un Londonas olimpiskajās spēlēs, un aicina atdot SOK olimpiskās godalgas," teikts paziņojumā federācijas mājas lapā. "Godīgas cīņas starptautisko noteikumu ievērošana un olimpiskās atribūtikas atdošana ir viens no priekšnoteikumiem Krievijas vieglatlētikas statusa atjaunošanai starptautiskā līmenī."

"Vēlreiz aicinām sportistus, kas pārkāpuši antidopinga noteikumus, sekot to piemēram, kuri savas godalgas ir atdevuši, – Natālijai Antjuhai, Antonam Kokorinam, Aleksandai Fedorivai un Verai Gaņejevai. Atteikšanās atgriezt olimpisko atribūtiku kavē KVF statusa atgūšanu IAAF," norāda federācija.

Atkārtoti pārbaudot 2008. un 2012. gada olimpisko spēļu laikā nodotās dopinga analīzes, vairāku Krievijas vieglatlētu, tostarp olimpisko čempionu, paraugos tika atklātas aizliegtās vielas un viņiem piemērota diskvalifikācija ar olimpisko rezultātu anulēšanu un medaļu atņemšanu.

Kā zināms, Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) dopinga pārkāpumu dēļ diskvalificēja KVF, kas nozīmē aizliegumu Krievijas vieglatlētiem piedalīties oficiālās sacensībās, ieskaitot olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!