Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas skrējēja Paula Sprudzāne piektdien nepārvarēja Itālijā notiekošā Eiropas U-20 čempionāta pusfinālu 100 metru barjersprintā.

Pusfinālā Sprudzāne šo distanci veica 14,10 sekundēs, kas viņas skrējienā bija ceturtais labākais rezultāts. Tiesa, finālam viņa nekvalificējās, jo tajā iekļuva katra pusfināla skrējiena divas ātrākās sportistes un divas labāko rezultātu īpašnieces, starp kurām latvietes nebija.

Šajā sacensību stadijā ātrāko rezultātu uzrādīja Lielbritānijas skrējēja Alisija Bareta, 100 metru barjeroto distanci veicot 13,41 sekundē.

Savukārt Sprudzāne noslēgumā ierindojās 13.vietā, bet finālam varēja kvalificēties ar laiku, sākot no 13,75 sekundēm.

Pirms tam ceturtdien Sprudzāne savā priekšskrējienā finišēja pēc 14,16 sekundēm, ieņemot ceturto vietu, kas ļāva tikt nākamajā kārtā. No personīgā rekorda viņa atpalika divas sekundes desmitdaļas, bet kopējā vērtējumā latviete uzrādīja 21.rezultātu 38 dalībnieču konkurencē.

Tikmēr septiņcīņas sacensības piektdien turpina Kristīne Deruma, kura tāllēkšanā ar rezultātu 5,72 metri ieņēma 19.vietu starp 26 sportistēm, kuras joprojām piedalās sacensībās. Tāllēkšanā viņa nopelnīja 765 punktus.

Savukārt šķēpmešanā latviete rīku raidīja 35,97 metrus tālu, ieņemot 21.vietu un par to nopelnot 590 punktus. Ar kopumā iekrātiem 4315 punktiem Deruma saglabājusi pirms tam ieņemto 23.pozīciju.

Piektdien septiņcīņas sacensības noslēgsies ar 800 metru skrējienu.

Pirms tam ceturtdien Deruma 100 metru barjerskrējienā finišēja pēc 16,01 sekundes, kas bija ātrāk tikai par vienu konkurenti, bet no pārējām atpalika ievērojami, savukārt augstlēkšanā latviete ar rezultātu 1,69 metri dalīja 16.vietu. Tikmēr lodes grūšanā ar 10,88 metriem viņa uzrādīja 24.rezultātu, bet 200 metru sprintā ieņēma dalītu 19.vietu.

Ziņots, ka pusfinālu 400 metru barjerskrējienā vīriešiem piektdien sasniedza Maksims Sinčukovs, kurš savā priekšskrējienā izcīnīja drošu uzvaru, finišu sasniedzot pēc 62,68 sekundēm un tuvāko sekotāju apsteidzot par 0,47 sekundēm.

Tiesa, viņa skrējiens nebija no ātrākajiem, jo kopējā vērtējumā Sinčukovs uzrādīja 11.labāko rezultātu 26 dalībnieku konkurencē.

Pusfinālā, kas notiks sestdien, iekļuva katra skrējiena trīs ātrākie, kā arī nākamo četru labāko rezultātu īpašnieki.

Tikmēr 110 metru barjerskrējienā junioriem Emīls Rūgums pusfinālam nekvalificējās, jo savā skrējienā palika sestais, kamēr tālāk tika trīs ātrākie.

Viņš finišu sasniedza 14,78 sekundēs, kopvērtējumā ieņemot 35.vietu 41 dalībnieka konkurencē. No personīgā rekorda viņš atpalika par 0,23 sekundēm. Lai tiktu nākamajā kārtā, vajadzēja sasniegt rezultātu 14,25 sekundes.

Neveiksmīgi lodes grūšanas kvalifikācijas sacensībās piedalījās Lāsma Padedze, kura palika pēdējā - 28.vietā. Viņa lodi aizgrūda 12,69 metrus tālu, no personīgā rekorda atpaliekot 98 centimetrus.

Starp 12 finālistēm varēja iekļūt ar rezultātu 14,60 metri, bet kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja Jūlija Ritere no Vācijas, kura bija 15,98 metrus tālu.

Savukārt kārtslēkšanas sacensībās vīriešiem kvalifikāciju nepārvarēja Rūdolfs Vucāns, kurš, sasniedzot jaunu personīgo rekordu, ar rezultātu 5,00 metri palika 19.vietā starp 31 atlētu. Kvalifikācijas norma bija 5,25 metri, ko gan nepārvarēja neviens sportists, tāpēc izšķirošajās sacensībās iekļuva 12 labāko rezultātu īpašnieki.

Vēstīts, ka ceturtdien U-20 Eiropas čempionāta pirmajā dienā finālsacensībās šķēpmešanā iekļuva Patriks Gailums, kurš ir viens no sacensību favorītiem, bet trīssoļlēkšanas finālā iekļuva Ieva Turķe. Savukārt pusfinālu 400 metros sasniedza Iļja Petrušenko un Austris Karpinskis.

Savukārt vakara programmā trīssoļa finālā lēks Turķe, Petrušenko un Karpinskis skries 400 metru pusfinālu, bet 800 metru priekšsacīkstēs piedalīsies Daira Deičmane.

Eiropas U-20 čempionātā, kas ilgs līdz svētdienai, Latviju pārstāvēs 20 atlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!