Piektdien un sestdien Portugāles Madeiras salā notika Eiropas komandu čempionāts daudzcīņās pirmās līgas nacionālajām komandām. Pērn ar veiksmīgu startu otrajā līgā Latvijas daudzcīņnieki bija ieguvuši tiesības nobeigt Eiropas daudzcīņu čempionātu ar startu pirmajā līgā, informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Sāncenši Latvijai bija Čehija, Somija, Polija, Itālija un Zviedrija..

Visveiksmīgāk startēja Latvijas desmitcīņnieki. 24 sāncenšu vidū septītā vieta Reinim Krēgeram. Interesanti, ka viņš savāca tieši tikpat lielu punktu summu kā pirms mēneša startējot Čehijā – 7392 punktus.

Iepriecināja arī Krišjānis Beļaunieks. Viņam astotā vieta ar pirmo reizi pārsniegtu 7000 punktu robežu – 7108 punkti. Latvijas visu laiku labāko desmitcīņnieku rangā Krišjānis šobrīd ir 31.vietā.

Atzīstams personīgais rekords arī Nikam Samauskim – viņam 19.vieta ar 6504 punktiem.

Nepaveicās Latvijas čempionam Pēterim Kraujam. Daudzsološi sācis, viņš neveica sākuma augstumu kārtslēkšanā un izstājās.

Septiņcīņā no latvietēm labākā bija Ilona Dramačonoka, kura ar 4715 punktiem ierindojās 17. vietā. Latvietes bija arī nākamajās divās pozīcijās – 18. vieta Zanei Zemītei (4678 punkti) un Krista Sprūde (4660 punkti). Nepaveicās Luīzei Opolai. Luīze bija vislabākā no mūsējām kā lodes grūšanā – 10,98 m, tā 200 m – 26,71, tomēr neveiksmīgas tāllēkšanas dēļ bija spiesta izstāties.

Komandu cīņas kopvērtējumā Latvija ar 35057 punktiem bija sestajā vietā, bet uzvaru izcīnīja Čehija (40519 p.). Somija ar 38212 punktiem palika otrajā vietā, bet trešā bija Polija (37319 p.)

Tā kā superlīgā startē astoņu valstu komandas, tad Latvijai Eiropas daudzcīņnieku rangā atzīstamā 14.vieta. Interesanti, kādu sacensību veidu Eiropas vieglatlētikas vadība daudzcīņniekiem piedāvās turpmāk, jo šīs bija pēdējās sacensības šādā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!