Foto: AFP/Scanpix
Latvijas šķēpa metēja Sanija Ozoliņa pirmdien pēc veiksmīgas apelācijas iekļuva Kolumbijas pilsētā Kali notiekošā pasaules junioru vieglatlētikas čempionāta finālā.

Jau ziņots, ka savā tālākajā mēģinājumā Ozoliņa šķēpu meta 47,45 metru tālumā. No 16 kvalifikācijā startējušajām šķēpraidēm latviete ieņēma priekšpēdējo vietu.

Kā skaidroja Latvijas delegācijas vadītājs Dmitrijs Miļkevičs, otrajā mēģinājumā pēc Ozoliņas metiena, kas tika izpildīts, nepārkāpjot līniju, tiesnesis pacēla sarkano karogu un tas netika mērīts. Vēlāk atzīstot savu kļūdu, latvietei tika ļauts izpildīt vēl vienu mēģinājumu, kas objektīvu apstākļu dēļ nebija tik veiksmīgs.

Tiesneši atteicās apstiprināt sportistes izpildīto metienu, jo tas netika mērīts, bet augstāk stāvošā apelāciju komisija tomēr pielaidusi Ozoliņu kā 13.dalībnieci finālam, kas norisināsies otrdien (trešdien plkst.1.20 pēc Latvijas laika). Videoatkārtojumā konstatēts, ka neieskaitītajā mēģinājumā šķēps piezemējies apmēram pie 50 metriem, kas, visticamāk, būtu devis vietu finālā.

Lai iekļūtu finālā, šķēps bija jāraida 54,50 metru tālumā vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā. Iekļūšanai finālā pietika ar 48,89 metru tālumā, bet pārliecinoši labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza serbiete Adriana Vilagoša, kurai padevās 58,87 metru tāls metiens.

Latviju pasaules U-20 čempionātā pārstāv Agate Caune 3000 un 5000 metru skrējienos, Lāsma Zemīte augstlēkšanā un tāllēkšanā, Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā, Vineta Krūmiņa lodes grūšanā un diska mešanā, Sanija Ozoliņa šķēpa mešanā, Invida Mauriņa 800 metru skrējienā, Alisona Diāna Neidere kārtslēkšanā un Aleks Pelcmanis 400 metru barjersprintā. Sportistiem uz Kali līdzi devušies treneri Ainis Raubišķis, Māris Urtāns un Raivis Maķevics.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz sestdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!