Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Kamēr pasaulē vieglatlētiku arvien mēdz dēvēt par sporta karalieni, Latvijā tai klājas arvien grūtāk – krītas masveidība, rezultāti, popularitāte un prestižs. Elites līmeņa atlētu šobrīd ir maz, un glābšanas riņķis pēc inerces tiek gaidīts no šķēpa metējiem. Taču objektīva pamata tam nav. Līna Mūze-Sirmā ir viena no retajām, kas apliecinājusi savas pozīcijas pasaulē.

Podkāsts "Bufete" atgriežas pēc nelielām svētku brīvdienām, un, ko tur niekoties – atgriežas karaliski! Proti, neskatoties uz jau gana bagāto raidījumu vēsturi, kaut kā tā sanācis, ka vieglatlētika allaž trāpījusi garām "Bufetes" durvīm – vai nu paskrējusi garām, vai pārlēkusi pāri. Lai vai kā, neviena paša sporta karalienes bruņinieka vai galma dāmas pie mūsu galda... Nepiedodami! Bet nu šī kļūme tikusi labota – uzsākot gadu, kas sporta kalendārā atķeksēts kā olimpisks un tāpēc vieglatlētiem vēsturiski nozīmīgs, ciemos "Bufetē" burvīga viešņa – šobrīd Latvijas labākā šķēpmetēja, pērn piektā labākā rezultāta īpašniece pasaulē Līna Mūze-Sirmā.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!