Foto: Latvijas Volejbola federācija

"Optibet" Latvijas čempionātā vīriešiem vakar SK "Jēkabpils Lūši" finālsērijas pirmajā spēlē viesos ar 3-2 (25:22, 19:25, 18:25, 25:20, 19:17) pārspēja "Ezerzeme"/DU volejbolistus.

Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma "lūši" guva piecus punktus pēc kārtas, pēc diviem Zigurda Adamoviča blokiem un Armanda Āboliņa uzbrukuma panākot 16:12. Pēc Dmitrija Meinerta bloka mājinieki pietuvojās līdz 21:22, taču setu pēc Jāna Medeņa uzbrukuma ar 25:22 uzvarēja Jēkabpils volejbolisti.

Otrajā setā līdz 19:19 spēle bija līdzīga, bet atlikušajā laikā punktus guva tikai daugavpilieši, setu ar uzbrukumu pabeidza Meinerts – 25:19. Trešajā setā ne reizi vadībā nebija pretinieki, izšķirošo pārsvaru panākot ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc Jāņa Jansona kļūdas uzbrukumā izvirzoties vadībā ar 19:14, bet setu ar 25:18 savā labā pēc Devida Žolneroviča uzbrukuma noslēdzot "Ezerzeme"/DU komandai.

Savukārt ceturtajā setā ne reizi vadībā nepabija mājinieki, kuri pēc diviem blokiem, Mārtiņa Jansona "eisa" un Armanda Rokjāna uzbrukuma panāca 4:0 piektajā setā, bet pēc Devida Žolneroviča, kurš kopš trešā seta bija apmainījies pozīcijām ar spēli par diagonālo uzbrucēju sākušo Iļju Makarovu, serves – 9:4. Piecu punktu izrāviens pēc Eduarda Stieģeļa uzbrukuma pirmoreiz setā vadībā ļāva izvirzīties Jēkabpils volejbolistiem 12:11. Vēl bija setbumba mājiniekiem un četras – viesiem, bet pēdējās divās izspēlēs autā sita maču kopumā labi aizvadījušais Meinerts – 19:17 SK "Jēkabpils Lūši" vienības labā un iegūtas mājas laukuma priekšrocības.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Medenis, 15 – Stieģelis, bet pa 11 punktiem – Āboliņš un Adamovičs, kurš septiņus punktus guva ar bloku. Mājinieku rindās 18 punktus guva Žolnerovičs, trīs sakrājot ar servēm, 15 – Rokjāns, kura kontā trīs bloku, pa 12 punktiem – Meinerts un Makarovs, bet deviņus punktus – Antons Nazarovs.

Servēs labāki bija mājinieki, kuri ar 16 kļūdām guva astoņus punktus (pretiniekiem – 20/5), taču uzbrukumā, lai arī daugavpilieši guva vairāk punktu (52:46), viņiem bija arī vairāk kļūdu (21:17), kā arī vairāk uzbrukumu atdūrās jēkabpiliešu blokā (14:11).

"Pirmsspēles intervijā jau teicu, ka kādu laiku komandu neesmu redzējis. Citi to varbūt uztvēra kā attaisnošanos, bet gatavošanās nebija, kā ierasts, lai gan sezonā jau vairākas spēles ar daugavpiliešiem bijām aizvadījuši," pēc uzvaras piecu setu trillerī teica SK "Jēkabpils Lūši" treneris Mārcis Obrumans. "Nenospēlējām labi, bet ar to šoreiz pietika uzvarai. Finālā katra uzvara ir svarīga, un tad man ir vienalga, kāda tā uzvara ir."

"Piektā seta pavērsieni varbūt vairos mūsu spēlētāju pārliecību par saviem spēkiem. Pēc 5:10 domāju, ka to vēl var atspēlēt, jo spēlē bija visādi pavērsieni. Armands visu spēli bija slikti servējis – vai nu autā, vai tā, lai tikai dabūtu tīklam pāri –, bet izšķirošajā brīdī izpaudās viņa pieredze un aukstasinība," par piektā seta pavērsieniem saka Obrumans. "Viņiem nevarēja spēlēt Sandis Vilcāns, tā kā Makarova un Žolneroviča samainīšanās vietām mums nebija pārsteigums. Ar pretinieku "pirmajiem tempiem" gan īsti netikām galā."

"Ļoti intriģējoša spēle gan spēlētājiem, gan skatītājiem, līderu maiņas. Arī punktu deficīts pēdējā setā bija diezgan liels, bet kaut kā sanāca izcīnīt uzvaru," pēc cīņas LTV7 tiešraidē teica Jēkabpils komandas pirmā tempa spēlētājs Zigurds Adamovičs. "Grūti pateikt, kāpēc tādas svārstības setos. Sen neesam spēlējuši. Bija arī junioru izlašu pārtraukums. Tas varbūt ietekmēja komandas kopējo spēli. Domāju, ka nākamajās spēlēs noteikti uzlabosim sniegumu."

Adamovičs ar bloku izcēlās arī pēdējā setā, kad rezultāts bija 6:10 un Dāvis Melnis aizsardzībā aizskrēja pēc bumbas uz laukuma gala līniju. "Šie grūtie punkti ļoti emocionāli spārno un palīdz turpmākajās darbībās, gan individuāli, gan kā komandai liek spēlēt labāk un atrast pēdējos spēkus setā," epizodes ietekmi uz spēles rezultātu komentēja Zigurds.

Cīņā par bronzas medaļām nākamnedēļ sacentīsies RTU/"Robežsardze/Jūrmala" un VK "Piejūra"/MSĢ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!