Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - otrā apļa pirmajās spēlēs sestdien no Latvijas klubiem izcīnīja "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitāte" (DU).

"Poliurs"/"Ozolnieki savā laukumā ar 3-1 (24:26, 25:16, 25:16, 25:18) pārspēja Igaunijas klubu Rakveres "Fruit Xpress". Uzvarētāju labā 25 punktus guva Gatis Garklāvs.

Savukārt DU viesos divu Latvijas komandu duelī ar 3-1 (25:20, 21:25, 25:18, 25:18) uzvarēja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo "Lāse-R" vienību.
DU komandas labā 17 punktus guva Edgars Tocš, bet mājinieku rindās ar desmit punktiem izcēlās Artūrs Savickis.

Citviet zaudējumu smagā cīņā piedzīvoja Latvijas čempioni "Biolars"/"Jelgava", kas savā laukumā ar 2-3 (25:22, 24:26, 25:27, 25:17, 12:15) piekāpās Igaunijas klubam Tallinas "Selver". Mājinieku komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Mārcis Jirgensons.

Turnīra līderpozīcijā ar 25 punktiem desmit spēlēs joprojām atrodas "Parnu" komanda no Igaunijas, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 18 punktiem pakāpušies uz ceturto vietu, kamēr "Lāse-R" vienība ar 17 punktiem atkāpusies uz piekto pozīciju.

"Biolars"/"Jelgava" ar 16 punktiem deviņās spēlēs ieņem kopvērtējuma sesto vietu, bet DU ar 13 punktiem desmit mačos atrodas septītajā pozīcijā.
Šajā sezonā Latviju turnīrā pārstāv ierastās četras komandas. Tāpat tajā piedalās arī seši Igaunijas klubi.

Iepriekš šovasar ilgu laiku tika pieļauts, ka turnīrā debitēs arī Baltkrievijas komanda, tomēr beigās tas neīstenojās.

Šīs sezonas "Schenker" līgas turnīrā desmit komandas izspēlēs trīs apļus, bet pēc tam astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.
Kā ziņots, pirmajos piecos gados "Schenker" līgā triumfēja "Selver" vienība, bet pērn to pārtrauca cita Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib", ko pārstāvēja latvieši Artis Caics un Lauris Iecelnieks.

Pagājušajā gadā neviena Latvijas vienība nespēja kvalificēties turnīra pusfinālam. Iepriekš katru gadu vismaz viena Latvijas komanda bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!