Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - decembra mēneša labāko spēlētāju nosaukts Latvijas kluba "Poliurs"/"Ozolnieki" pārstāvis Gatis Garklāvs, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Diagonāles spēlētājs decembrī bija rezultatīvākais līgas spēlētājs ar 124 gūtiem punktiem jeb vidēji spēlē gūtiem 24,8 punktiem.

Uzbrukumā Garklāvs darbojies ar 41,33% precizitāti, iekrājot 63 efektivitātes koeficienta punktus, kas ir labākais rādītājs līgā.

Ar bloku Garklāvs guvis astoņus punkti un ar servi - četrus punktus.

Turnīra līderpozīcijā ar 41 punktu 17 spēlēs atrodas "Parnu" klubs no Igaunijas, kuram ar 36 punktiem seko Tallinas "Selver", bet "Lāse-R" ar 33 punktiem ieņem trešo vietu. No pārējiem Latvijas klubiem 27 punkti ir piektajā vietā esošajai "Biolars"/"Jelgava" komandai, "Daugavpils Universitātes" (DU) vienība tikusi pie 25 punktiem, kas dod sesto pozīciju, bet tai vienu punktu zaudē "Poliurs"/"Ozolnieki".

Šajā sezonā Latviju turnīrā pārstāv ierastās četras komandas. Tāpat tajā piedalās arī seši Igaunijas klubi.

Iepriekš šovasar ilgu laiku tika pieļauts, ka turnīrā debitēs arī Baltkrievijas komanda, tomēr beigās tas neīstenojās.

Šīs sezonas "Schenker" līgas turnīrā desmit komandas izspēlēs trīs apļus, bet pēc tam astoņas labākās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Kā ziņots, pirmajos piecos gados "Schenker" līgā triumfēja "Selver" vienība, bet pērn to pārtrauca cita Igaunijas komanda Tartu "Pere Leib", ko pārstāvēja latvieši Artis Caics un Lauris Iecelnieks.

Pagājušajā gadā neviena Latvijas vienība nespēja kvalificēties turnīra pusfinālam. Iepriekš katru gadu vismaz viena Latvijas komanda bija iekļuvusi līgas labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!