Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlasē pirms dalības Eiropas un pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīru mačos radušās problēmas ar brāļu Armanda un Gundara Celitānu veselību, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas izlases menedžeris Ainārs Dakša.

Nopietnākās veselības problēmas ir Armandam Celitānam, kurš traumas dēļ nopietni nav trenējies jau divus līdz trīs mēnešus. Izlases nometnē viņš ir atsācis vieglus treniņus ar bumbu, taču pilnvērtīgu nodarbību aizvadīšana vēl nav iespējama.

"Mēs šobrīd saprotam, ka viņš nebūs tas, uz kuru varēsim balstīties," izteicās Dakša, atklājot, ka A.Celitāns noteikti nevarēs palīdzēt komandai šīs nedēļas beigās paredzētajās 2014.gada pasaules čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas sacensībās.

Izlases vadība vēl cer uz A.Celitāna palīdzību vēlāk sekojošajos Eiropas čempionāta izšķirošās, trešās, kvalifikācijas kārtas mačos pret Turciju, taču liela optimisma šajā jautājumā nav, jo spēlētāja sākotnēji paredzētais rehabilitācijas laiks ir ievilcies.

"Treniņos un pārbaudes spēlēs tika iespēlēts Jānis Vāvers. Ceram, ka viņš spēs līdzvērtīgi aizstāt Armandu. Gribu uzsvērt un apsveikt Armanda attieksmi pret izlasi - arī ar traumu viņš ir piedalījies visos treniņos, strādādams pēc individuālas programmas, bet tomēr ar komandu," piebilda Dakša.

Savukārt potenciālajam izlases līderim G.Celitānam nesenajās pārbaudes spēlēs izbraukumā pret Grieķiju par sevi likušas manīt pleca sāpes, kā rezultātā viņš izgāja laukumā tikai vienā no trim pārbaudes cīņām.

"Sezonas izskaņā Itālijā viņam sāka sāpēt plecs. Itālijā tika veiktas vispārīgas pārbaudes, bet nekas netika konstatēts. Pēc sezonas noslēguma un nelielas atelpas plecs vairs nelika par sevi manīt, taču tikai līdz braukšanai uz Grieķiju, kad atkal parādījās nelielas sāpes. Tāpēc tika nolemts, ka Gundars aizvadīs vienu spēli, bet nākamās divas aizvadīs Hermans Egleskalns - ar mērķi iespēlēties, sagatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijai un pietaupīt Gundaru," skaidroja Dakša.

G.Celitānam pirms šīs nedēļas spēlēm tiks veikta magnētiskā rezonanse, tomēr nekas neliecina, ka viņam varētu būt nopietns savainojums. Pašreizējās sāpes drīzāk varētu būt skaidrojamas ar garās sezonas un lielās slodzes sekām, bet pats spēlētājs ir noskaņots optimistiski un cer, ka varēs palīdzēt izlasei.

Latvijas volejbolisti no 24. līdz 26.maijam Igaunijas pilsētā Rakverē aizvadīs 2014.gada pasaules čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas sacensības, kurās sacentīsies ar Dāniju, Baltkrieviju un Igauniju. Savukārt galvenās spēles Latvijai sāksies pēc tam, jo 2. un 9.jūnijā tā aizvadīs Eiropas čempionāta izšķirošās, trešās, kvalifikācijas kārtas mačus ar Turciju.

Latvijas un Turcijas volejbola izlašu duelī pārāka būs komanda, kas uzvarēs abās spēlēs. Ja panākumi tiks dalīti uz pusēm, uzvarētāju pēc otrās spēles, kas risināsies Jelgavā, noskaidros tā saucamajā zelta setā.

Latvijas izlase, sekmīgi pārvarot pēdējo kvalifikācijas kārtu, Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Polijas, Slovākijas un Francijas komandām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs šogad no 20. līdz 29.septembrim notiks Polijā un Dānijā.

Savukārt turnīrā Rakverē pēc viena apļa sacensībām grupu uzvarētāji uzreiz garantēs sev vietu kvalifikācijas trešajā kārtā, bet otro vietu ieguvēji sacentīsies kvalifikācijas otrajā kārtā.

Otrās kvalifikācijas kārtas izspēle apakšgrupās notiks oktobra sākumā, kur vietu trešajā kārtā automātiski sev nodrošinās grupu divas spēcīgākās vienības. Savukārt trešajā kārtā nākamā gada janvārī spēkosies 20 komandas. Kopumā notiks pieci turnīri, kur pēc viena apļa finālturnīram kvalificēsies sacensību pirmo vietu ieguvēji un labākā otrajā vietā palikusī komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!