Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules čempionātā, kas Polijā risināsies jūlija pirmajā nedēļā, būs izlikti ar piekto numuru, bet sieviešu sacensībās "wild card" piešķirts Latvijas duetam Ingūnai Minusai/ Ingai Ikauniecei.

Vīriešu sacensībās Latviju pārstāvēs visi trīs šobrīd labākie valsts dueti. Samoilovam/ J. Šmēdiņam rīkotāji piešķīruši piekto numuru, Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Pēda būs izlikti ar 23.numuru, bet Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš izsēti ar 30.numuru.

Samoilovs/ J.Šmēdiņš ir tikuši visaugstāk starp izsētajiem no Eiropas valstu duetiem, jo vadošajā četriniekā ir pa diviem pāriem no ASV un Brazīlijas. Pirmais numurs ir brazīliešiem, pašreizējiem titula īpašniekiem Alisonam Ceruti/ Emanuelam Rego, tāllāk izsēti divi amerikāņu dueti Filips Dauhauzers/ Šons Rozentāls un Džeikobs Gibs/ Keisijs Patersons, bet ceturtais numurs ticis Pedru Solbergam Salgado/ Bruno Oskara Šmitam no Brazīlijas.

Tikmēr sieviešu konkurencē vienu no trijām "wild card" rīkotāji piešķīruši Minusai/ Ikauniecei, kuras būs izsētas ar 46.numuru.

Pasaules čempionātā piedalās pa 48 planētas labākajiem pāriem vīriešu un sieviešu sacensībās. Priekšsacīkstēs dueti sadalīti 12 grupās pa četriem pāriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divi labākie dueti un vēl astoņi labākie trešo vietu ieguvēji cīņas turpinās izslēgšanas turnīrā.

2013.gada pasaules čempionāts pludmales volejbolā risināsies Polijā, Stare Jablonki ciematā, kur jau risinājušās augstākā līmeņa sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!