Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš uzskata, ka viņam ar Jāni Pēdu nepieciešams uzvarēt tādus pretiniekus, kuriem piektdien tika zaudēts pasaules čempionāta 1/16 fināla mačā.

Kā ziņots, ar 23.numuru izliktais Latvijas pāris ar 1-2 (15:21, 21:16, 3:15) piekāpās austrāliešiem Izākam Kapam un Kristoferam Makhjū, kuri izlikti ar 24.numuru.

"Mums vajadzēja vairāk spēlēt uz aizsargu. Viss rezultāts bija pretinieku bloķētāja sekmīgā darbība," dueta mājaslapā publicētajā video intervijā izteicies Pļaviņš. "Pēc pirmā seta skatītāju atbalsts palīdzēja saņemties un pamainīt taktiku, bet par trešo nav ko piebilst."

"Nezinu, kas notika trešajā setā, it kā paņēmām pārtraukumu un visu izdarījām, lai vismaz kaut ko pamainītu, bet nekas nemainījās. Tiešām grūti komentēt, kāpēc trešais sets bija tik neveiksmīgs," teica latvietis. "Trešais sets bija kā diena pret nakti otrajam, kad Jānis neļāva uzbrukumā izvērsties viņu bloķētājam."

Pļaviņš atzina, ka čempionāta laikā traumējis plecu. Tas traucē, kad nepieciešams asums un spēcīgāk uzsist, tomēr kopumā viss esot kārtībā.

Runājot par čempionātu kopumā, Pļaviņš izteicās, ka šis nav viņa sliktākās sacensības karjerā, jo iepriekš arī nav spējis izkļūt no pasaules čempionāta apakšgrupas.

"Šoreiz četrās spēlēs neitrāla bilance, bet visos iepriekšējos šīs sezonas turnīros tā bija negatīva," teica Pļaviņš. "Austrāliešus gan gribējās uzvarēt, jo nekas tur nav. Bija jāpieņem pareizie lēmumi spēles laikā, ko tik veiksmīgi neizdevās. Tādas komandas ir jāuzvar."

Ja Pļaviņam un Pēdam šo maču būtu izdevies uzvarēt, astotdaļfinālā būtu jātiekas ar potenciāli spēcīgākā 1/16 fināla pāra uzvarētājiem brazīliešiem Pedru Salgadu/Brunu Šmitu, kuri ar 2-0 (21:17, 21:16) uzveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu. Līdz šim Fijaleks un Prudels bija uzvarējuši visas spēles turnīrā, bet Pedru un Brunu apakšgrupu turnīru aizvadīja neveiksmīgi, paliekot vien trešie apakšgrupā.

Vēl vienā 1/16 fināla spēlē vēlāk piektdien ar sesto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš uzvarēja Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu, kuri izlikti ar 11.numuru. 

Astotdaļfinālā Samoilovu un J.Šmēdiņu uzvaras gadījumā sagaidīs cīņa ar potenciāli vieglāku pretinieku - Polijas sportistiem Bartošu Losjaku/Pjotru Kantoru, kuriem turnīrā ticis 38.numurs, vai ar 40.numuru izliktajiem kanādiešiem Benu Sekstonu un Čeimu Šelku, kuri pirms nedēļas piedalījās turnīrā "Saulkrastu kokteilis".

Kā ziņots, ceturtajā vietā savā apakšgrupā palika vēl viens Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins. Lai viņi kvalificētos izslēgšanas spēlēm, Latvijas pārim kādā no pēdējām divām spēlēm bija jāuzvar par nieka vienu izspēli vairāk.

Savukārt dāmām ar trīs zaudējumiem grupu turnīru noslēdza Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inga Ikauniece.

Līdz ar to gan T.Šmēdiņa/Sorokina, gan Minusas/Ikaunieces dueti sacensības noslēdza ar dalītu 37.vietu.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē 48 dueti bija sadalīti pa 12 apakšgrupām. Sacensību izslēgšanas cīņām kvalificējās grupu divi labākie pāri, kā arī astoņi labākie trešo vietu ieguvēji.

Turnīrs risinās Polijas pilsētā Stare Jablonki, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja "Grand Slam" posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Pasaules čempionāts risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2011.gadā Pļaviņš ar J.Šmēdiņu izcīnīja ceturto vietu.

Kā ziņots, šo sezonu vissekmīgāk sācis jaunizveidotais Samoilova un J.Šmēdiņa duelis, kuri jau trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas sasnieguši finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!