Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlase ceturtajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra piektdien izbraukumā zaudēja Grieķijai.

Pirmajā no trim abu komandu pārbaudes cīņām latvieši zaudēja ar 1-3 (25:20, 22:25, 23:25, 17:25).

Pārējās divas savstarpējās cīņas komandas Grieķijā aizvadīs sestdien un svētdien.

Pirms tam no 3. līdz 5.maijam Latvijas izlase trīs reizes izbraukumā pārbaudes spēlēs tikās ar Dāniju, tiekot pie trim panākumiem ar 3-2, 3-1 un 3-0.

Pirms tam uz Dāniju Latvijas izlase bija devusies desmit spēlētāju sastāvā - Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Toms Vanags, Aleksandrs Kudrjašovs, Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Pēteris Aukmanis, Ingars Ivanovs, Artis Caics. Turpinājumā trešdien pirms spēlēm Grieķijā izlasei pievienojās Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, kuri pabeiguši sezonu Francijā, bet vēl dienu vēlāk pievienojies arī Reinis Pekmanis.

Iepriekš gan bija plānots, ka izlase Grieķijā atradīsies 12 spēlētāju sastāvā.

Šomēnes Latvija aizvadīs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kura otrajā kārtā sacentīsies ar Polijas un Slovēnijas izlasēm, kā arī pirmās kvalifikācijas kārtas (Maķedonija, Zviedrija, Azerbaidžāna vai Gruzija) uzvarētāju. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmais grupas turnīrs tiks aizvadīts no 16. līdz 18.maijam Polijā, bet pēc tam komandas no 23. līdz 25.maijam sacentīsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta atlases turnīra otrās kārtas grupas pirmās vietas ieguvēji kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvēji kvalificēsies trešajai kārtai. Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs pa spēlei savā laukumā un izbraukumā, noskaidrojot pēdējās trīs finālturnīra dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!