Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja nākamo uzvaru šāgada Eiropas čempionātā, saspringtā astotdaļfināla spēlē ar 2-0 (21:12, 23:21) pārspējot ar sesto numuru izliktos Konstantīnu Semjonovu/Vjačeslavu Krasiļņikovu.

Pirmajā setā pārspējuši Krievijas sportistus itin viegli, ar 21:12, otrajā setā Latvijas sportisti sagaidīja no pretiniekiem pamatīgu pretsparu, un nonāca iedzinējos par ar četru punktu deficītu.

Pieprasījuši pusminūtes pārtraukumu, mūsējie atguva spēli un vairākkārt izlīdzināja rezultātu, taču vadībā spēja izrauties tikai seta beigās. Saspringtā mača nobeigumā Samoilovs ar Šmēdiņu uzvarā pārvērta otro mačbumbas izspēli, kad pie tīkla kļūdījās Semjonovs, ļaujot latviešiem panākt nepieciešamo divu punktu pārsvaru - 23:21.

Latvijas sportistu pretinieki ceturtdaļfinālā būs ar 16. numuru izliktie vācieši Sebastjans Fukss/Larss Fligens (16), kuri savā astotdaļfināla mačā ar 2-0 (30:28, 21:18) pārspēja itāļus Andreasu Tomatisu/Aleksu Ranjēri (9).

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji, kas turpina cīņu par Eiropas čempionāta medaļām. Pārējie mūsu pāri izstājās ātrāk - Mārtiņš Pļaviņš/Aleksndrs Solovejs nepārvarēja pirmo atlases kārtu, bet Toms Šmēdiņš/Jānis Pēda apstājās jau grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!