Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis sestdien izcīnīja piekto vietu Polijā notiekošajā pasaules U-23 čempionātā.

Ar 12.numuru izliktie Buivids/Pekmanis aizvadītajā ceturtdaļfināla mačā ar 0-2 (18:21, 16:21) zaudēja poļiem Macejam Kosjakam un Macejam Rudolam, kuri izlikti ar sesto numuru.

Latvijas sportistiem tas bija pirmais zaudējums septiņos turnīra mačos, kas licis ierindoties dalītā piektajā pozīcijā.

Pirms tam sestdien Buivids/Pekmanis izslēgšanas turnīra otrajā kārtā uzvarēja Alonu Sanderoviču un Natanjelu Amiramu Ohanu no Izraēlas, kuri izlikti ar 20.numuru - 2-0 (21:14, 26:24).

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā sestdien sacentās arī Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri izlikti ar astoto numuru. Viņu pretinieki bija turnīra pirmā numura īpašnieki Bartošs Losjaks un Mihals Briļs no Polijas, pret kuriem piedzīvots zaudējums ar 1-2 (14:21, 21:19, 13:15).

Regža/Āboliņš līdz ar to sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.
Pirms tam grupu turnīrā abi Latvijas dueti uzvarēja visos piecos mačos, savās grupās ieņemot pirmās vietas un automātiski kvalificējoties izslēgšanas turnīra otrajai kārtai.

Regža/Āboliņš turnīru sāka no kvalifikācijas sacensībām, kur zaudēja jau pirmajā kārtā. Tomēr viņi kvalifikācijā bija izlikti ar otro numuru un tāpat ieguva iespēju piedalīties pamatsacensībās, jo vairāki pāri neieradās uz čempionātu.

Tikmēr sieviešu turnīru ar pieciem zaudējumiem piecās spēlēs nācās noslēgt Martai Ozoliņai un Rūtai Treijai, kuras bija izliktas ar 26.numuru. Viņas dalību sacensībās noslēdza ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Kā ziņots, neveiksmi jau kvalifikācijas pirmajā kārtā cieta arī Latvijas sieviešu pāris Alise Lece un Enija Bidzāne, kuras pamatturnīrā nepiedalījās.

Pērn augsto ceturto vietu šajā turnīrā izcīnīja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!