Foto: DELFI
Latvijas un pasaules labākajam pludmales volejbolistiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam, kā arī vēl septiņiem Latvijas duetiem maija nogalē Eiropas čempionāta posmā "Jūrmala Masters" solās būt spēcīga konkurence.

Vēlmi piedalīties turnīrā izteikuši 75 dueti. Pamatturnīrā gan piedalīsies tikai 24 pāri, bet kvalifikācijā vēl 32 dueti. Pārējie dueti cīnīsies valstu kvotu atlases sacensībās.

Vislielākais dalībnieku pulks ir no mājinieces Latvijas. Šmēdiņam/ Samoilovam konkurenci cer izrādīt jaunizveidotais duets Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, kā arī Ruslans Sorokins/ Aleksandrs Solovejs, kuri šonedēļ piedalās pasaules tūres pirmajās sacensībās Ķīnā. Dalībai pieteikušies arī pērnā gada Jūrmalas turnīra finālisti Haralds Regža un Armands Āboliņš, arī Rihards Finsters/ Edgars Točs, Viktors Koržeņevičs/ Toms Šmēdiņš, Māris Lancmanis/ Vlads Smirnovs un Uģis Puķītis/ Mārtiņš Dauburs.

Pa septiņiem duetiem pieteikušies no Austrijas, Norvēģijas un Itālijas, pieci dueti būs no Čehijas un Krievijas, vēl būs spēlētāji no Azerbaidžānas, Anglijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Dānijas, Spānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Izraēlas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Šveices, Zviedrijas, Turcijas un Ukrainas.

Starp turnīra dalībniekiem ir spēcīgais Polijas duets Gregors Fijaleks un Mariušs Prudels, krievu pazīstamais pāris Konstantīns Semjonovs/ Vjačeslavs Krasiļņikovs, arī Ruslans Bikanovs un Jaroslavs Koškarevs, kas būs Šmēdiņa/ Samoilova pretinieku pasaules čempionātā.

Šogad organizatori īpašu uzmanību velta sporta veida un paša turnīra popularizēšanai bērnu un jauniešu vidū dažādos Latvijas reģionos. Šim mērķim tiek organizēts skolēnu konkurss "Brauc kopā ar klasi uz Eiropas čempionātu!", kura galvenā balva ir brīvbiļetes visai klasei uz "CEV Jūrmala Masters" fināldienu.

"CEV Jūrmala Masters", kas norisināsies no 20. līdz 24. maijam, būs otrais starptautiskais pludmales volejbola turnīrs, kas tiek organizēts Jūrmalas pludmalē. Pērn augustā "CEV Satellite Jūrmala" pludmalē pulcēja vairāk, nekā 2000 skatītāju. Izpārdotu tribīņu priekšā par prieku latviešu skatītājiem finālā cīnījās Samoilovs/Šmēdiņš un Regža/Āboliņš, pasaules līderiem iegūstot zeltu, aiz sevis atstājot jaunos Haraldu un Armandu. Trešajā vietā ierindojās krievu pāris Jurijs Bogatovs/Maksims Hudjakovs, kuri pieteikušies arī dalībai šī gada turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!