Foto: FIVB
Azerbaidžānas galvas pilsētā Baku notiekošajās I Eiropas spēļu pludmales volejbola turnīra izslēgšanas spēlēs piedalīsies abi Latvijas dueti.

Piektdien ar ceturto numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar rezultātu 2-1 (21:19, 21:23, 15:11) uzvarēja Austrijas duetu Pēteru Eglsēru un Danielu Milneru (13). Tas Latvijas duetam bija trešais panākums trīs spēles, kas dod pirmo vietu apakšgrupā un ļauj izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas.

Tikmēr Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kuri izlikti ar 19.numuru, uzvarēja ukraiņus Jaroslavu Gordijejevu un Vladislavu Jemeļjančiku (30) - 2-1(21:15,18:21,15:12), nodrošinot trešo vietu grupā un dalību Eiropas spēļu izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējās cīņās Pļaviņš/Regža uzvarēja Somijas duetu Peku Pīpo un Jirki Nurminenu un baltkrievus Aleksandru Kavaļenku un Aleksandru Djadko. Savukārt Sorokins/Solovejs zaudēja Grieķijas duetam Georgam Kocilianam un Nikam Zupanam un itāļu dvīņu brāļiem Paolo un Mateo Ingroso.

Savukārt ceturtdien Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Marta Ozoliņa Eiropas spēles noslēdza ar dalītu 9. vietu.

Graudiņa/Ozoliņa, kuras turnīrā bija izliktas ar 31. numuru, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā divos setos ar 2-0 (21-16, 21-16) pārspēja Jeļizavetu Sulimu/Darju Udovenko (24) no Ukrainas, iekļūstot astotdaļfinālā. Ceturtdien vakarā Latvijas meitenes aizvadīja spēli par tikšanu ceturtdaļfinālā, cīnoties ar Ninu Betšarti/Nikolu Eiholceri (6) no Šveices. Šoreiz sīvā cīņā Graudiņa/Ozoliņa cieta neveiksmi ar 1-2 (17-21, 21-16, 11-15), taču iegūtā dalītā 9.vieta ir vērtējums kā lielisks abu meiteņu sasniegums. Viņas no Baku dosies mājās arī ar izcīnītiem 160 pasaules ranga punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!