Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti ceturtdien Krievijas kūrortpilsētā Sočos aizvadīja perfektu spēļu dienu, izcīnot astoņas uzvaras astoņās spēlēs un visiem pieciem duetiem tiekot Pasaules tūres Soču "Open" turnīra izslēgšanas spēlēs.

Ar otro numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 29:27) pārspēja krievu Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu (18.numurs). Trešajā mačā viņi tiksies ar angļiem Krisu Gregoriju/Džeiku Šīfu (15.).

Turnīrā ar astoto numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 2-0 (21:16, 22:20) uzvarēja Jeiri Eitūnu un Larsu Fredriku Tvindi no Norvēģijas (24.numurs). Pēdējā grupas mačā Pļaviņš/Regža spēkosies ar Marko Kaminati/Enriko Rosi no Itālijas (9.numurs).

Savukārt Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš ar 2-1 (19:21, 21:15, 15:9) pārspēja Turcijas pāri Muratu Giginoglu un Volkanu Gegtepi (7.numurs). Vēl šo Latvijas duetu sagaida spēkošanās ar ķīniešiem Ha Likedzjanu/Dzjaņu Bao (26.numurs).

Samoilovam/Šmēdiņam un Pļaviņam/Regžam tās bija otrās uzvaras turnīrā, bet Sorokinam/Šmēdiņam – pirmā.

Lana Sorokina/Inese Jursone un Alise Lece/Marta Ozoliņa izcīnīja panākumus izšķirošajās trešajās grupu kārtas spēlēs, savās grupās ieņēma trešās vietas un piektdien startēs pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Sorokina/Jursone, kuras turnīrā ir izliktas ar 30. numuru, C apakšgrupas pēdējā spēlē sīvā cīņā ar 2-1 (14-21, 21-17, 17-15) uzvarēja Esteri Riveru Boteri/Amarantu Fernandesu Navarro (19.) no Spānijas. Savukārt Lece/Ozoliņa, kuras ir izliktas ar 21. numuru, E apakšgrupā ar 2-0 (21-18, 21-11) pieveica Vanu Juaņjuaņu/Tanu Ninju (28.) no Ķīnas.

Abiem Latvijas duetiem šīs bija pirmās uzvaras pamatturnīrā, taču ar to pietika, lai tiktu izslēgšanas spēlēs, kā savu grupu trešo vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!