Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sestdien Itālijas pilsētā Milānā notiekošo "Masters" sērijas pamatturnīru noslēdza ar diviem zaudējumiem un dalītu 13.vietu.

Ar sesto numuru izliktie Pļaviņš/Regža pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 1-2 (19:21, 21:19, 18:20) piekāpās Polijas pludmales volejbolistiem Macejam Kosjakam un Macejam Rudolam, kuriem sacensībās piešķirts 11.numurs.

Arī otrajā duelī Latvijas pāris aizvadīja trīs setu cīņu, ar 1-2 (21:17, 19:21, 9:15) zaudējot mājiniekiem Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu, kuri turnīrā tikuši pie trešā numura, bet augustā notikušajā Eiropas čempionātā spēja aizkļūt līdz pat finālam, kur piekāpās citam Latvijas duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam.

Līdz ar to Pļaviņš/Regža turnīru noslēdza dalītā 13.vietā.

Zīmīgi, ka vēl augustā Pļaviņš/Regža Šveicē notikušā "Masters" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā samērā droši divos setos apspēlēja Kosjaku/Rudolu. Šīs sacensības Pļaviņš ar Regžu noslēdza ceturtajā vietā.

Jau vēstīts, divi Latvijas pludmales volejbola dueti piektdien piedzīvoja zaudējumus kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Cienīgāku cīņu izrādīja kvalifikācijā ar desmito numuru izliktie Edgars Točs un Rihards Finsters, kuri ar 1-2 (22:24, 21:15, 10:15) zaudēja čehiem Janam Dumekam un Robertam Kufam, kuriem ticis septītais numurs.

Savukārt pieredzējušais Ruslans Sorokins un Toms Benjavs bija izlikti ar 12.numuru un savā vienīgajā sacensību cīņā ar rezultātu 0-2 (17:21, 12:21) piekāpās kvalifikācijas piektajam pārim Pēteram Eglzēram un Danielam Milneram no Austrijas.

Lai pārvarētu kvalifikāciju, pāriem nepieciešams gūt divas uzvaras.

Zīmīgi, ka Milānas turnīram pieteikušies arī vairāki ļoti spēcīgi pāri - šī gada pasaules čempionāta finālisti Kristiāns Farenhorsts un Reiners Numerdors no Nīderlandes, kā arī Eiropas čempionāta finālisti Ranjēri un Karambula, otrs spēcīgākais Nīderlandes duets Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens, kā arī pazīstamie itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!