Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru Ķīnā notiekošā Pasaules kausa posma Fudžou "Open" pamatsacensībās, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā un iekļūstot astotdaļfinālā.

Ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja itāļus Mateo un Paolo Ingroso (13). Šī uzvara latviešiem garantēja pirmo vietu D apakšgrupā, jo arī pirmajās divās spēles latvieši izcīnīja uzvaras.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš kvalificējās izslēgšanas spēļu otrajai kārtai jeb astotdaļfinālam.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža (16) trešajā mačā A apakšgrupā ar rezultātu 1-2 (21:17, 15:21, 10:15) piekāpās turnīra galvenajiem favorītiem Filam Dalhauseram un Nikolasam Lusenam. Pļaviņš/Regža apakšgrupā ar vienu uzvaru trīs spēlēs palika trešajā vietā un izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas.

Tikmēr trešo zaudējumu trīs spēlēs piedzīvoja Rihards Finsters un Edgars Točs (26), kuri ar 0-2 (14:21, 8:21) piedzīvoja sakāvi pret beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli (23). Līdz ar to turnīrs Finsteram/Točam noslēdzās bez uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!