Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja otro uzvaru Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā Pasaules kausa "Grand Slam" posma pamatturnīrā, nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tika pie pirmās uzvaras, bet Rihards Finsters/Edgars Točs piedzīvoja otro zaudējumu divos mačos.

Turnīrā ar devīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš H apakšgrupas otrajā mačā pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:17) uzvarēja brazīliešus Rikārdu Alekšu Kostu Santušu un Andrē Lojolu Steinu, kuriem turnīrā ir 25. numurs.

Mača sākums bija sīvs, taču pēc tam Samoilovs un Šmēdiņš pārņēma iniciatīvu, gūstot četrus punktus pēc kārtas un panākot 8:5, pārsvaru bez problēmām saglabājot līdz seta beigām. Savukārt otrajā setā izrāviens tika veikts pēc tehniskā pārtraukuma, kad pie rezultāta 8:9 Latvijas volejbolisti atkal uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, pēc tam arī svinot uzvaru visā mačā.

Latvijas duets izcīnīja otro uzvaru divos mačos, jo trešdien pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem piešķirts 24. numurs.

Grupu kārtu Samoilovs un Šmēdiņš noslēgs vēlāk ceturtdien, aizvadot spēli pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu, kuri izlikti ar astoto numuru.

Ar divām uzvarām divos mačos Samoilovs/Šmēdiņš ir H apakšgrupas līderi, kamēr Polijas un Krievijas duetiem ir pa vienai uzvarai, bet brazīlieši abas spēles ir zaudējuši.

Savukārt F apakšgrupā pirmo uzvaru izcīnīja ar 27. numuru izliktie Pļaviņš un Regža, kuri ļoti sīvā cīņā ar 2-1 (18:21, 21:17, 19:17) uzvarēja Džonu Hidenu un Tri Bornu no ASV, kuri turnīrā ir izlikti ar 11. numuru.

Pirmajā setā līdzīgajā cīņā amerikāņi bija labāki seta galotnē, savukārt otrajā setā Pļaviņš un Regža izvirzījās vadībā ar 10:7, bet pēc tam panāca arī 17:11, droši aizvadot setu līdz uzvarai. Izšķirošajā trešajā setā sākums Latvijas duetam nebija pārāk veiksmīgs un viņi nokļuva iedzinējos ar 2:4, taču tūdaļ spēja atspēlēties un arī izvirzīties vadībā ar 8:6. Diemžēl noturēt pārsvaru Pļaviņam un Regžam neizdevās, jo amerikāņi seta nogalē spēja panākt neizšķirtu 13:13. Spēles izskaņa bija dramatiskā, kurā stiprāki nervi izrādījās Latvijas volejbolistiem.

Jau ziņots, ka grupu turnīru Pļaviņš/Regža trešdien sāka ar 0-2 (16:21, 18:21) zaudējot ar sesto numuru izliktajiem nīderlandiešiem Aleksandram Brouveram un Robertam Mēvsenam.

Grupu kārtas noslēgumā Pļaviņš/Regža vēlāk ceturtdien mērosies spēkiem ar Francijas sportistiem Juzefu Krū un Eduāru Rulansonu, kuriem piešķirts 22. numurs.

Pēc divām kārtām divas uzvaras ir nīderlandiešiem, Latvijas un ASV dueti izcīnījuši pa vienam panākumam, bet Francijas volejbolisti abos mačos ir zaudējuši.

Divi zaudējumi divās spēlēs ir arī ar 32. numuru izliktajiem Finsteram/Točam, kuri A apakšgrupas otrajā mačā ar 0-2 (13:21, 5:21) cieta pamatīgu sagrāvi pret sacensību 16. numuru Džošu Binstoku un Semu Šekteru no Kanādas.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā trešdien Finsters/Točs ar 0-2 (17:21, 18:21) zaudēja ar pirmo numuru izliktajiem brazīliešiem Alisonam Čeruti un Brunu Šmitam, kuri ir pašreizējie pasaules čempioni. Grupu kārtas noslēgumā Latvijas duets ceturtdien vēl tiksies ar poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuriem piešķirts 17. numurs. Šajā mačā noskaidrosies tā komanda, kura iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Pēc divām kārtām pa divām uzvarām ir izcīnījuši brazīlieši un kanādieši, bet Latvijas un Polijas dueti pagaidām ir tukšā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!