Foto: Publicitātes attēls
Latvijas čempionāts pludmales volejbolā "Ergo Open 2016" jau ceturto gadu priecēs pašmāju līdzjutējus ar aizraujošu sacensību sēriju, gatavojoties Vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Latvijas Volejbola federācija sadarbībā ar čempionāta ģenerālsponsoru apdrošināšanas sabiedrību "Ergo" šajā vasarā čempionāta sešos posmos vīriešiem un četros posmos sievietēm pulcēs labākos Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu spēlētāju duetus, informēja organizatori.

"Ergo Open 2016" sezonas kalendāram pievienojusies Alūksne. Pirmie divi sezonas turnīri tiks aizvadīti nupat atklātajā – Jūrmalas pludmales centrā Majoros un "O-Sands" stadionā Rīgas centrā, Hanzas ielā, taču noslēdzošais posms tiks aizvadīts Eiropas čempionāta Jūrmala "Masters" infrastruktūrā un ir iekļauts arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas kalendārā, tādēļ pulcēs ne vien pašmāju, bet arī ārzemju duetus.

"Ir skaidri redzams, ka "Ergo Open" ir kļuvis par būtisku atspēriena punktu mūsu sportistiem. Latvijas čempionāta vadošie pāri savus spēkus pārbauda arī Eiropas līmeņa turnīros un pat Pasaules kausa posmos. Varam lepoties, ka patiesi esam kļuvuši par pludmales volejbola lielvalsti, kura "Open" sērijas turnīros tiek pārstāvēta pat ar septiņiem duetiem.," stāsta Atis Sausnītis, Latvijas Volejbola federācijas prezidents. Viņš uzsver, ka tieši pludmales volejbols ir viens no sporta veidiem, kurā Latvija būs pārstāvēta un cīnīsies Par medaļām olimpiskajās spēlēs Riodeženeiro.

"Ergo Open 2015" čempioni Rihards Finsters un Edgars Točs uz preses konferenci ieradās tieši no Maskavas "Grand Slam" turnīra. Puiši ir pārliecināti, ka Latvijas čempionātā spēlētāju meistarības un organizācijas līmenis ir augsts. "Uz posmiem regulāri brauc lietuviešu spēcīgākie dueti – gan sievietes, gan vīrieši, tāpat arī igauņi. Viņi brauc uz Latviju, lai gūtu pieredzi, spēlējot pret līdzvērtīgiem un spēcīgiem pretiniekiem. Arī uz 1. posmu Jūrmalā atbrauks gan Lietuvas, gan Igaunijas spēlētāji," sacīja Točs. Arī Edgars ar Rihardu saspēlēs tieši "Ergo Open" Latvijas čempionātā, kur izcīnītās uzvaras vairākos posmos pēc kārtas lika izlemt par dalību starptautiskos turnīros. Šosezon komanda ir startējusi jau astoņos Pasaules kausa "Open" un "Grand Slam" posmos un nedēļas nogalē viņi piedalīsies arī Latvijas čempionāta atklāšanas posmā Jūrmalā.

Šajā sezonā Latvijas čempionāta "Ergo Open" fināls tiks aizvadīts jau jūlijā. Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša skaidro: "Šogad Latvijas čempionāta fināls tiks aizvadīts 22.–24. jūlijā, kad tajā varēs piedalīties visas spēcīgākās mūsu komandas, jo paralēli vasarā nenotiek citi turnīri Eiropā un pasaulē. Arī Aleksandrs Samoilovs izteica ierosinājumu spēlēt čempionāta finālā neilgi pirms došanās uz olimpiādi, tādēļ gaidāmais čempionāta fināls būs īpaši spraigs un aizraujošs."

"Mums ir bijusi lieliska iespēja būt kopā ar talantīgiem sportistiem un pludmales volejbola kustības virzītājiem Latvijā ne tikai, plūcot Olimpiskos laurus, bet visu šo četru gadu garumā, kamēr noritēja gatavošanās olimpiskajām spēlēm Rio. Mūsu talantīgāko spēlētāju sasniegumu sērija ir veiksmīgi turpināta un šogad mums ir uzticēta visai atbildīga loma – iesildīt sportistus veiksmīgam startam olimpiādē. Tāpēc aicinu jau tagad visus volejbola līdzjutējus un ikvienu sporta cienītāju atbalstīt mūsu sportistus, lai ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta sacensībās Jūrmalā, Rīgā, Saulkrastos un Alūksnē kopā iedvesmotos olimpiskajiem panākumiem!" aicina Ingrīda Ķirse, apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" valdes locekle Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!