Foto: cev.lu

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēlē zaudējuši, jo lietainos laika apstākļos pretinieki jutušies daudz labāk, uzskata Šmēdiņš.

"Grupā spēlējās smagi," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Šmēdiņu, kurš minēja kalnu ietekmi, jo Bīle atrodas 434 metrus virs jūras līmeņa, turklāt dzīvots nevis sacensību vietā, bet vēl vairākus simtus metru augstāk kalnā. "Vēl pirmajā un otrajā dienā papildus gāju uz svaru zāli, lai sasniegtu vajadzīgo tonusu, un kļuva labāk. Tomēr sākumā bijām tādi kā miegaini, daudz kļūdījāmies. Tā gan bija visa turnīra īpatnība, jo grupā spēki bija ļoti līdzīgi, un no favorītiem tikai Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens no Nīderlandes iztika bez zaudējumiem."

"Kad sākās izslēgšanas turnīrs bijām maksimāli koncentrējušies, jo zaudēt vairs nedrīkstēja," teica Šmēdiņš, paužot, ka traucējuši laika apstākļi. "Tikai pēdējā spēlē bija plus 16 grādi, citās - mazāk. Man tas nav mīļākais laiks - jo siltāk, jo labāk jūtos. Arī pēdējā spēlē darījām visu pēc plāna, bijām vadībā pirmajā setā, bet tad sāka līt."

"Krievi tāpat arī spāņi ļoti labi jūtas lietū. Sausā laikā Semjonovam var servēt virsū planierus, un viņš kļūdās, bet šādos laika apstākļos bumba kļūst smagāka, un viņam ir vieglāk uzņemt serves. Kad otrajā setā beidza līt, pārņēmām iniciatīvu, bet trešā seta beigās atkal sāka līt spēcīgāk. Mēs labi aizvadījām pēdējo cīņu, bet pretinieki bija drusciņ labāki," uzskata Šmēdiņš.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri bija izlikti ar 18.numuru, zaudēja visos trīs apakšgrupu kārtas mačos un izslēgšanas spēlēs netika.

Pērn Samoilovs/Šmēdiņš bija vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionātā, taču viņi spēja kļūt par čempioniem, finālā ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspējot itāļus Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu. Šis Latvijai bija otrais zelts Eiropas čempionātos, jo 2009. gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone.

Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas.

Nākamgad Eiropas čempionāts norisināsies Jūrmalā. Savukārt šosezon neilgi pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, no 1. līdz 4. septembrim, Jūrmalas pludmales centrā notiks Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" kategorijas posms gan vīriešiem, gan sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!