Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien ar uzvaru iesāka Hamburgā notiekošo "Major" sērijas turnīru.

D grupas pirmajā spēlē ar 13. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:23, 21:18,15:10) smagā cīņā pārspēja kanādiešus Džošu Binstoku/Semu Šahteru (20).

Pirmā seta sākumā latvieši nonāca iedzinējos, un līdz tehniskajam pārtraukumam šo deficītu atspēlēt neizdevās (9:12). Turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš pietuvojās līdz 16:17, bet tad atkal kanādieši panāca trīs punktu pārsvaru. Latvijas duets turpināja cīņu, panāca 20:20, tomēr tad divās epizodēs pēc kārtas veiksmīgāki bija Binstoks/Šahters.

Arī otro setu Samoilovs/Šmēdiņš iesāka neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar rezultātu 2:6, tomēr latviešiem turpinājumā izdevās sakārtot savu spēli, viņi turpinājumā panāca 15:13, bet setu noslēdza ar rezultātu 21:18. Trešajā setā spēkošanās ritēja punkts punktā, bet latvieši teicami aizvadīja galotni, guva piecus punktus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru.

D grupas nākamās spēles risināsies ceturtdien.

Savukārt G grupā spēlēs Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regzā, kuru pirmā spēles pret Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu sāksies plkst. 14:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!