Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kā arī Rihards Finsters un Edgars Točs otrdien ar uzvarām sāka Šveicē notiekošā Gštādes "Major" posma kvalifikāciju, izcīnot uzvaras pirmās kārtas spēlēs, kamēr Tomam Šmēdiņam un Aleksandrs Solovejam pirmajā cīņā nācās zaudēt.

Pļaviņš/Regža, kuri kvalifikācijā ir izlikti ar otro numuru, pārliecinoši ar 2-0 (21:11, 21:14) uzvarēja Jāpjanu Fēnstru un Giju van Pruisenu no Nīderlandes, kuri kvalifikācijā bija izlikti ar 31.numuru.

Tikmēr Finsters/Točs, kam kvalifikācijā ir desmitais numurs, sīvā trīs setu mačā ar 2-1 (21:19, 18:21, 15:12) pārspēja čehus Janu Dumeku un Pavelu Rotreklu, kuri bija izlikti ar 23.numuru.

Visbeidzot T.Šmēdiņš/Solovejs, kuriem bija 24.numurs, savā kvalifikācijas pirmās kārtas cīņā ar 0-2 (13:21, 15:21) zaudēja amerikāņiem Raienam Dohertijam un Džonam Meijeram, kuriem ir piešķirts devītais numurs.

Lai iekļūtu turnīra pamatsacensībās dalībniekiem ir jāpārvar divas kvalifikācijas kārtas.

Pamatturnīrā vieta ir garantēta labākajam Latvijas duetam Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri pagājušajā nedēļā palika ceturtie Porečas "Major" turnīrā.

Pērn Samoilovs/J.Šmēdiņš Gštādes "Major" turnīrā izcīnīja otro vietu.

Jau ziņots, ka no Latvijas pludmales volejbolistiem olimpiskajās spēlēs piedalīsies vienīgi Samoilovs un Šmēdiņš, kuri četrgades nozīmīgākajam sporta notikumam kvalificējās pēc vietas olimpiskajā rangā.

Jāņu laikā par otru ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Kontinentālās kausa Eiropas zonas turnīrā cīnījās Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs, taču astotdaļfinālā tika atzīts Austrijas volejbolistu pārākums, izstājoties no turpmākas cīņas par ceļazīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!