Foto: FIVB
Šajā nedēļas nogalē Alūksnes Pilssalas pludmales volejbola stadionā norisinājās Latvijas čempionāta pludmales volejbolā "ERGO OPEN" 2016 5. posms, kurā 24 komandu konkurencē 1. vietu izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža. Līdz šim divos turnīros pēc kārtas viņi bija kāpuši uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Pusfinālos iekļuva visi sacensību favorīti, tomēr par pārsteigumu parūpējās ar 6. numuru startējušie Arnis Tunte un Atvars Vilde, kas ceturtdaļfinālos pieveica spēcīgāko Lietuvas duetu Arnu Rumševiču/Lukasu Každaili.

Armands Āboliņš/Edgars Točs pusfinālā trijos setos pārspēja Tomu Šmēdiņu/Aleksandru Soloveju, kas šosezon uzvarējuši jau divos posmos. Alūksnē Tomam ar Aleksandru nācās samierināties ar 3. vietu, izšķirošajā spēlē 2-0 (21-16, 21-19) uzvarot Tunti/Vildi.

Dienas kulminācija bija spēle par uzvaru turnīrā, kurā tikās Pļaviņš/Regža un Āboliņš/Točs. Pēc uzvarēta pirmā seta Mārtiņš ar Haraldu nonāca iedzinējos, tomēr spēja spēli pabeigt divos setos 2-0 (21-19, 21-15), tādējādi izcīnot pirmo kopīgo uzvaru kādā "ERGO OPEN" posmā.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2016 pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos. Pēdējais čempionāta posms tiks aizadīts 26. – 28. augustā Jūrmalā, turklāt tas ir iekļauts arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas kalendārā, tādēļ pulcēs arī daudz ārvalstu sportistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!