Foto: LETA
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sestdien sasniedza Grieķijā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta pusfinālu, bet puišu turnīrā Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs samierinājās ar dalītu 17.vietu.

Ar devīto numuru izliktās Graudiņa un Kravčenoka iepriekš uzvarēja visās trijās apakšgrupas spēlēs, kas izslēgšanas sacensībās pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā kārtā Latvijas atlētes sestdienas rītā ar 2-0 (21:9, 21:13) ļoti droši pārspēja čehietes Annu Komarkovu un Markētu Bendikovu, kurām ticis septītais numurs.

Ceturtdaļfinālā Graudiņai un Kravčenokai pretim stājās austrietes Nadīne Štrausa un Terēze Štrausa un viņas tika pieveiktas ar 2-0 (21:17, 21:18).

Otrajā setā Latvijas sportistes nokļuva iedzinējos ar 14:16, tomēr turpinājumā guva piecus punktus pēc kārtas un uzvaru no rokām vairs neizlaida.

Dvīņumāsām Štrausām, kurām turnīrā bija ticis 12.numurs, Graudiņa un Kravčenoka jūlijā piekāpās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīrā Rumānijā.

Izšķirošās cīņas par medaļām Latvijas sportistes aizvadīs svētdien.

Tikmēr puišu turnīrā ar 14.numuru izliktie Šmits un Samoilovs apakšgrupā tika pie divām uzvarām trijos mačos, kas izslēgšanas turnīru lika sākt no pirmās kārtas. Tajā Latvijas sportisti sestdienas rītā ar 0-2 (21:23, 18:21) zaudēja Nīderlandes sportistiem Jasperam Bouteram un Rubenam Pennigam, kuri izlikti ar 23.numuru.

Pirmajā setā Latvijas pludmales volejbolisti ilgstoši atradās aptuveni četru punktu vadībā, tomēr pašā seta izskaņā viņi pārsvaru izlaida un pēcāk piekāpās ar 21:23. Otrajā setā cīņa praktiski visu laiku ritēja punkts punktā, tomēr arī šoreiz pretinieki seta izskaņā bija labāki un nodrošināja panākumu.

Līdz ar to Latvijas sportisti turnīru noslēdza ar dalītu 17.vietu.

Šmits un Samoilovs jūlijā izcīnīja trešo vietu pasaules U-19 čempionātā, bet pirms tam Šmits duetā ar Atvaru Ozoliņu guva ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Savukārt Graudiņa pārī ar Paulu Nikolu Ņečiporuku pērn Rīgā triumfēja Eiropas U-18 meistarsacīkstēs, bet šogad Eiropas U-20 čempionātā Graudiņa un Kravčenoka izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!