Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža sestdien Majoros iekļuva CEV Eiropas čempionāta posma "Jūrmala Masters" pusfinālā.

Samoilovs/ Šmēdiņš, kuri ir sacensību galvenie favorīti, izslēgšanas sacensības sāka ar ceturtdaļfinālu, kurā ar 2-0 (21:17, 22:20) pieveica ukraiņus Alekseju Deninu/ Sergeju Popovu.

Pirmajā setā jau pirmajā daļā Samoilovs/ Šmēdiņš ieguva četru punktu pārsvaru, ko droši nosargāja seta turpinājumā. Lai gan galotnē ukraiņi guva dažus punktus pēc kārtas, Latvijas vadošais duets uzvaru nosargāja. Savukārt otrajā setā ukraiņi sajuta "spēles garšu", liekot pasaules ranga līderiem Samoilovam/ Šmēdiņam nedaudz panervozēt. Pēc Šmēdiņa vairākām labām epizodēm pie tīkla seta galotnē Latvijas pāris izlīdzināja rezultātu un pēc brīža svinēja arī panākumu mačā.

Savukārt Pļaviņš/ Regža, kuri arī sestdien aizvadīja tikai ceturtdaļfināla spēli, ar 2-0 (21:12, 22:20) pārspēja Krievijas pāri Oļegu Stojanovski/ Artjomu Jarzutkinu. Pēc viegli uzvarētā pirmā seta Pļaviņš/ Regža otrajā setā nonāca zaudētājos ar trīs punktu deficītu, ko izdevās atspēlēt ar pašaizliedzīgu un emocionālu cīņu seta galotnē. No 15:18 viņi panāca 19:18, bet mirkli vēlāk Krievijas dueta kļūda ļāva Pļaviņam/ Regžam iekļūt pusfinālā. Pļaviņam/ Regžam šī bija pirmā uzvara pār Krievijas duetu līdzšinējās savstarpējās spēlēs.

Tagad pusfinālā svētdien Samoilovs/ Šmēdiņš tiksies ar beļģiem Drīzu Kekelkorenu/ Tomu van Valli, bet Pļaviņš/ Regža spēlēs pret krieviem Jaroslavu Koškarevu/ Ruslanu Bikanovu. Pusfināla spēles sāksies pulksten 10:0, bet fināls paredzēts pulksten 15:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!