Foto: LETA
Eiropas Volejbola savienības (CEV) mītnē Luksemburgā trešdien, 26. oktobrī, notikusi 2018. gada pasaules čempionāta Eiropas kvalifikācijas otrās kārtas izloze, kurā nākamos pretiniekus uzzināja arī Latvijas vīriešu un sieviešu izlases.

Latvijas vīriešu volejbola izlase ielozēta C grupā, kurā spēlēs kopā ar turnīra rīkotāju Slovēniju, Beļģiju, Portugāli, Izraēlu un Gruziju. Mūsu kaimiņi igauņi, kas uzņems D grupas turnīru, pretiniekos saņēma Krieviju, Melnkalni, Rumāniju, Ungāriju un Kosovu.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies sešās grupās nākamgad no 23. līdz 28. maijam.

Latvijas sieviešu volejbola izlase savukārt ielozēta D grupā, kas spēlēs Beļģijā. Mūsējo pretinieces būs Itālijas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Baltkrievijas un Spānijas volejbolistes.

Sievietēm pasaules čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks nākamgad no 30. maija līdz 4. jūnijam.

Grupu uzvarētāji pasaules čempionāta finālturnīram kvalificēsies automātiski, bet otro vietu ieguvēji augustā sacentīsies pēdējā, trešajā kvalifikācijas kārtā par pēdējo ceļazīmi vīriešu izlasēm un divām ceļazīmēm sieviešu konkurencē.

Finālturnīrā vīriešu izlasēm vietu jau ir garantējusi 2014. gada pasaules čempione Polija, kā arī nākamā finālturnīra organizatori - Itālija un Bulgārija. Sievietēm finālturnīrā vietu ar rīkotāju tiesībām nodrošinājusi Japāna, kā arī pašreizējās pasaules čempiones amerikānietes un 2015. gada Dienvidamerikas čempiones brazīlietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!