Foto: Publicitātes foto
No 30. jūnija līdz 2. jūlijam Alūksnes Pilssalā norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā "Ergo Open 2017" ceturtais posms, kurā sacentīsies gan vīriešu, gan sieviešu dueti.

Piektdien vīrieši noskaidros veiksminiekus kvalifikācijā, bet sestdien un svētdien pamatsacensībās tiks noskaidroti posma uzvarētāji. Skatītājiem ieeja uz aizraujošajām spēlēm ir bez maksas.

No četriem spēcīgākajiem Latvijas duetiem startam Alūksnē pieteikušies Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs, bet Rihards Finsters šoreiz spēlēs pārī ar Rinaldu Aišpuru. Klāt neesot pasaules ranga līderiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuri cīnās pasaules tūres posmā Porečā (Horvātija), "Ergo Open 2017" Latvijas čempionāta ceturtajā posmā būs iespējas izcelties citiem pāriem, tai skaitā ārvalstu pludmales volejbolistiem.

Iespējams, ka šī ir vislabākā izdevība atkārtot pagājušās sezonas triumfu Rīgas posmā lietuviešiem Arnam Rumševicam un Lukam Kazdailim, kuri ir viens no septiņiem Alūksnes posmam pieteiktajiem Lietuvas duetiem. Tāpat uz medaļām pretendēs vismaz viens no abiem Igaunijas duetiem Kusti Nilvaks/Marts Tīsārs.

Tāpat ierindā būs gan Latvijas pludmales volejbola pārbaudītās vērtības Armands Āboliņš un Atvars Vilde, Sandris Andrejevs un Ģirts Glāzers, Raimonds Vilmanis un Kaspars Salmiņš, gan jaunie talanti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš un Kristaps Platačs, kā arī tikko tiesības pārstāvēt Latviju 2018. gada jaunatnes pasaules olimpiādes kvalifikācijā ieguvušie Jānis Jansons un Roberts Kļaviņš. Kārtis centīsies sajaukt Viktors Koržeņevičs pārī ar Tomu Benjavu, pirmais izgājiens "Ergo Open" posmā šogad būs Latvijas izlases libero zāles volejbolā Ingaram Ivanovam, kurš spēlēs kopā ar Jāni Rudzīti, bet lielākas vai mazākas cerības lolo ikviens no 40 duetiem.

Sieviešu turnīrā būs pārstāvēti 16 dueti, viņu vidū arī visi spēcīgākie Latvijas pāri – Tīna Graudiņa ar Anastasiju Kravčenoku, Marta Ozoliņa ar Alisi Leci, Agnese Caici ar Ilzi Liepiņlausku un Inese Jursone ar Anci Olti. Paula Ņečiporuka šoreiz spēlēs kopā ar māsu Petru Ņečiporuku, un tāpat kā vīriešu sacensībās būs pārstāvēts arī pāris, kurš kvalificējies pasaules jaunatnes olimpiādes atlases turnīram, Anete Namiķe/Vanesa Grosberga. Par intrigu gādās arī pieci Lietuvas dueti.

Atsevišķa intriga būs duetu veiksmes Komandu kausa izcīņā, kurā šobrīd vadībā ar 1248 punktiem ir "O-sands"/MPSK, bet tikai par 64 punktiem atpaliek Ventspils PVK "Bloks". Arī par 3. vietu gaidāma sīva cīņa: "BeachBox Gepardi" sakrājuši 584 punktus, SK "Ķeizarmežs" – 480, bet ASK – 474 punktus.

Šosezon Latvijas čempionātā "Ergo Open" pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmu vīriešiem vēl varēs vērot arī Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc "Ergo Open" fināla norisināsies Eiropas čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!