Foto: Publicitātes attēli
Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš/ Aleksejs Solovejs ar uzvaru sāka pasaules tūres Olštinas posma kvalifikāciju, bet atlases sacensībās jau pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Rihards Finsters/ Edgars Točs. Tikmēr sieviešu turnīra atlasē pirmo kārtu pārvarēja Tīna Graudiņa/ Anastasija Kravčenoka.

Atlases sacensību pirmajā kārtā Toms Šmēdiņš pārī ar Soloveju ar 2-0 (21:18, 21:14) uzvarēja Šonu Faigu/ Arielu Hilmanu no Izraēlas. Savukārt Finsters/ Točs ar 0-2 (18:21, 21:23) zaudēja ukraiņiem Sergijam Popovam/Oleksijam Deņinam, izstājoties no cīņas par iekļūšanu pamatturnīrā.

Toms Šmēdiņš/ Solovejs tagad izšķirošajā spēlē par iekļūšanu pamatturnīrā tiksies ar Kataru pārstāvošajiem Santušu Pereiru Džefersonu/ Junusi Šerifu.

Sieviešu atlasē pirmajā kārtā Graudiņa/ Kravčenoka ar 2-0 (21:16, 21:19) pieveica Norvēģijas sportistes Ingridu Lundi/Odu Ulvesetu un izšķirošajā cīņā par iekļūšanu pamatturnīrā spēlēs pret argentīnietēm Anu Haljaju/ Mariju Virhiniju Sontu.

Dāmu sacensību atlasē startēs arī Alise Lece/Marta Ozoliņa.

Olštinas posma pamatsacensības sāksies ceturtdien. Dalību pamatsacensībās sev jau nodrošinājuši Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža.

Olštinas posms ir pasaules tūres četru zvaigžņu jeb otrā augstākā līmeņa sacensības. Nozīmīgākas sacensības par četru zvaigžņu posmiem ir pasaules čempionāts, "Major" turnīri un sezonas noslēguma posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!