Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Volejbola federācijas (LVF) opozicionāri, biedrība "Es par volejbolu!" aicina LVF biedrus uz kopsapulci, kamēr LVF vadība norādījusi, ka šī sapulce nav leģitīma.

Biedrība "Es par volejbolu!" informē, ka 2017. gada 17. augustā Jūrmalā, "Baltic Beach Hotel" telpās, notiks Latvijas Volejbola federācijas (LVF) kopsapulce, kas tiek organizēta, balstoties uz 2017. gada 3. februārī vairāk nekā 1/10 daļas biedru ierosinātu un parakstītu iesniegumu LVF valdei par kopsapulces sasaukšanu. Kopsapulces vadību uzņēmusies biedrība "Es par volejbolu!".

Kopsapulces darba kārtībā ir iekļauti divi punkti: LVF stratēģiskā vīzija/darba programma 2017.–2021. gadam un grozījumu izdarīšana LVF statūtos.

"Pēdējā pusgada laikā esam aktīvi apkopojuši Latvijas Volejbola federācijas juridisko biedru ierosinājumus par Latvijas volejbola dzīvei nepieciešamajiem uzlabojumiem. Mūsuprāt, ir nepārprotami skaidrs skatījums, kā volejbolam būtu jāattīstās un kādas strukturālās reformas jāveic, lai sasniegtu panākumus. Mūsu galvenā ziņa LVF biedriem – tieši biedri ir tie, kas var lemt par uzlabojumiem LVF dzīvē. Vēl 3. februāra kongresā bija redzams, ka LVF biedrs pēc būtības nevar izteikties un ir spiests pakļauties valdei un sekretariātam. Neaizmirsīsim, ka LVF biedri ir tie, kas ievēlē prezidentu, valdi un dod tai pilnvaras vadīt LVF ikdienas dzīvi saskaņā ar biedru vēlmēm, nevis tikai sev saprotamu mērķu vadīti," norāda biedrības "Es par volejbolu!" valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Timermanis uzsver, ka sapulces sasaukšanas mērķis ir miermīlīgs. Kongresā februārī ar balsojumu tika noraidīts iesniegums par stratēģijas iekļaušanu darba kārtībā. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem un statūtiem LVF valdei bija jāsasauc valdes sēde un jālemj par atkārtotu biedru sapulces sasaukšanu, kurā tiktu izskatīts šis jautājums, bet valdes rīcības nebija. Vairākās tikšanās reizēs ar LVF viceprezidentiem Aināru Mežuli un Māri Pēkali tika pārrunāti volejbola attīstības virzieni, tomēr aktīva rīcība nesekoja.

"Mēs, LVF biedri, vēlamies lemt par sporta veida nākotni Latvijā, nevis paklausīgi māt ar galvu mūsu ievēlētajai valdei. Sapulces laikā ceram likumā noteiktajā kārtībā apstiprināt iepriekš ar biedriem pārrunātās tēmas. Tad domājam šo nodot LVF valdei kā darba uzdevumu," saka Timermanis.

Pēc visu LVF biedru informēšanas par kopsapulces sarīkošanu LVF ģenerālsekretārs Ainārs Dakša ir izsūtījis elektronisko pastu, kurā aicina LVF biedrus nepiedalīties šajā kopsapulcē. Šajā vēstulē, kas ir arī portāla "Delfi" rīcībā, tiek norādīts, ka LVF 3. februārī neakceptēja pārstāvju iesniegto ārkārtas biedru sapulces sasaukšanu, bet pēc 3. februāra iesniegumi par LVF ārkārtas sapulces sasaukšanu nav saņemta, tādējādi gaidāmā kopsapulce uzskatāma par "tiesiski neatbilstošu".

"LVF ģenerālsekretāra vēstule ir klajš mēģinājums ierobežot vienu no cilvēktiesību stūrakmeņiem – biedrošanās brīvību. LVF ir sabiedriska organizācija – biedrība, to veido biedri. LVF ģenerālsekretāram un LVF valdei nav nekādu tiesību aizliegt biedrības biedriem patstāvīgi organizēt biedru sapulci un pieņemt biedrībai saistošus lēmumus," norāda biedrība "Es par volejbolu!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!