Foto: F64
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls pēc neveiksmes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Igauniju, kas pārvilka cerības iekļūšanai finālturnīrā, norādīja uz daudzām kļūdām serves uzņemšanā.

Latvijas volejbola izlase svētdien Tartu zaudēja igauņiem ar 0-3 (20:25, 11:25, 21:25), atvadoties no iespējas tikt uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Kvalifikācijas turnīru Latvijas noslēgs trešdien ar spēli mājās pret Izraēlu.

"Prasījās vairāk disciplīnas tieši trešā seta galotnē," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. "Servju uzņemšanā, servējot Ardo Krēkam, vajadzēja stāvēt tur, kur viņš visticamāk servētu un kur viņš arī servēja. Tāpat aizsardzībā vajadzēja blakus Petrovam citā vietā stāvēt, un vēl pāris tādas lietas."

"Kopumā, ja būtu noturējuši servju uzņemšanu, būtu spēlē. Ar servju uzņemšanu netikām galā. Otrajā setā vienkārši individuāli salūzām. Kollo serves nebija tik spēcīgas kā precīzas, reizes trīs lidojot pāri tīklam un to aizskarot. Viņam paveicās, tomēr individuālajā meistarībā starpība bija. Individuālā meistarība Latvijas izlasē ir jāpaaugstina. Citas receptes panākumiem nav," piebilst Kēls.

Kēls bijis pārsteigts, ka igauņi līdz pat trešā seta izskaņai laukumā pārsvarā turējuši vadošos volejbolistus, lai gan domājis, ka mājinieki vairāk variēs ar sastāvu. "No igauņu spēlētājiem lielu pārsteigumu nebija. Savā komandā par ļoti labu spēli nevienu individuāli nevaru uzteikt, taču kopumā 1. un 3. setā mums bija labs bloks un aizsardzība. Cita lieta, ka pēc tam neizdevās uzbrukumā gūt punktus. Komandu uzteikšu par to, ka visi gribēja nospēlēt pēc iespējas labāk, bet dažreiz tas sanāca, dažreiz – nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!