Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs trešdien ar zaudējumu sāka Kualalumpurā notiekošā Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma pamatturnīru.

Pamatsacenībās ar 28.numuru izliktie Finsters/Solovejs E grupas pirmajā mačā ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) pārliecinoši piekāpās itāļiem Enriko Rosi un Adrianam Karambulam, kuri izlikti ar piekto numuru.

Tādējādi ceturtdien Latvijas pāris grupas noslēdzošajā mačā aizvadīs cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Viņiem pretī stāsies ar 21.numuru izliktie taizemieši Nutanons Inkjevs un Sedtavats Padsavuts.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Jau ziņots, ka otrdien Finsters/Solovejs izcīnīja divas uzvaras un pārvarēja kvalifikāciju, kamēr tas nebija pa spēkam citam Latvijas duetam Mihailam Samoilovam/Matīsam Gabduļlinam.

Kualalumpurā notiekošais turnīrs pludmales volejbolistiem ir pēdējā iespēja kvalificēties šovasar gaidāmajam pasaules čempionātam.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!