Latvijas jaunie pludmales volejbola pāri Roberts Kļaviņš/Patriks Pinka un Varvara Brailko/Anete Namiķe ceturtdien ar uzvarām sāka Gēteborgā notiekošo Eiropas U-20 čempionātu.

Latvijas duets Kļaviņš/Pinka, kas turnīrā izlikts ar 22.numuru, F apakšgrupas pirmajā duelī ar 2-0 (21:19, 21:11) pārspēja lietuviešus Ingu Mazuru/Justinu Abramaiti, kuriem ticis 11.numurs.

Vēlāk vakarā latvieši guva arī otro uzvaru, jo viņi ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja šveiciešus Imanuēlu Cirheru/Leo Diljēru, kuriem ir sestais numurs.

Piektdien Kļaviņam/Pinkam būs jātiekas ar horvātiem Igoru Šapinu/Dominiku Delicu, kuri izsēti ar 27.numuru.

Savukārt sieviešu turnīrā ar desmito numuru izliktās Brailko/Namiķe G apakšgrupas pirmajā duelī ar 2-0 (21:13, 21:11) sagrāva beļģietes Nikolīnu van Bellenu/Līnu Rampelbergu, kuras izsētas ar 23.numuru.

Nākamos divus dueļos Latvijas pāris aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Horvātijas duetu Luna Bečiča/Mirna Bečiča (26.) un Šveices sportistēm Meniju Benteli/Annu Lucu (7.).

Pamatturnīrā 32 pāri sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji sacentīsies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Pērn Brailko/Namiķe apstājās izslēgšanas otrajā kārtā, čempionātu noslēdzot dalītā devītā vietā, bet Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts neizkļuva no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!