Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16) pārspēja vāciešus Filipu Arni Bergmanu/Janniku Harmsu.

Pļaviņš/Točs šajā turnīrā izlikti ar 23. numuru, bet viņu šodienas pretiniekiem piešķirts 26. numurs.

Spēles iesākumā Točs izcēlās ar iespaidīgiem blokiem, bet tad latvieši atspēlēja divu punktu deficītu un izvirzījās vadībā ar 8:6. Viņiem izdevās turēties vadībā, bet seta galotnē Pļaviņš/Točs neizmantoja četras setbumbas, taču pēc tam pretinieki kļūdījās servē un zaudēja pirmo setu.

Otrajā setā latvieši ieguva vadību ar 4:2, bet vācieši brīdi vēlāk atspēlējās un ieguva vadību 9:8. Seta otrajā pusē Pļaviņš/Točs laukumā darbojās drošāk, izvirzījās vadībā ar 17:13, bet vēlāk spēli noslēdza līdz drošai uzvarai.

Turpinājumā latviešus gaida cīņas ar marokāņiem Mohamedu Abišu/Zuheiru Elgrauī (47.) un spēcīgajiem poļiem Mihalu Brilu/Gžegožu Fijaleku (2.).

Sestdien vīriešu turnīru iesāks Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet pirms tam sieviešu turnīrā uzvaru izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!