Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža sestdien Polijas pilsētā Malborkā apstājās Pasaules tūres vienas zvaigznes posma ceturtdaļfinālā, sacensības noslēdzot dalītā piektā vietā.

Šmēdiņš/Regža, kuri sacensībās izlikti ar devīto numuru, ceturtdaļfinālā ar 0-2 (15:21, 19:21) piekāpās lietuviešiem Patrikam Stankēvičam/Audrim Knašam, kuriem ticis 14.numurs.

Apakšgrupā latvieši uzvarēja vienā no diviem dueļiem, tādējādi izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no pirmās kārtas, kurā viņi ar 2-1 (21:18, 24:26, 15:13) pārspēja baltkrievus Aļaksandru Dzjadkovu/Pāvelu Patrjušku, kuriem bija otrais numurs.

Šis bija vienīgas Latvijas duets, kas startēja šajās sacensībās.

Šī posma pamatturnīrā 16 pāri ir sadalīti četrās grupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!