Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgards Točs ceturtdien Eiropas meistarsacīkstēs Maskavā piedzīvoja tehnisko zaudējumu, jo abi volejbolisti iedzīvojušies savainojumos, tādējādi nedodoties laukumā pēdējā apakšgrupas turnīra spēlē.

Par nepiedalīšanos mačā Latvijas duets saņēma tehnisko zaudējumu 0-2 (0:21, 0:21).

Jau pirms došanās uz čempionātu Pļaviņš Ešpiņu pasaules tūres posmā guva potītes traumu, bet veselības likstas pēc trešdienas mača piemeklējušas arī viņa pārinieku, tāpēc Latvijas duets no ceturtdienas spēles pret pasaules ranga līderiem no Norvēģijas Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu atteicās.

Tas gan neatņem latviešiem iespēju startēt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, ja vien Krievijas duets Ruslans Bikanovs un Valērijs Samodajs neuzvarēs austriešus Aleksandru Hūberu un Kristoferu Dresleru.

Pļaviņa/Toča liktenis čempionātā noskaidrosies pēcpusdienā pēc abu iepriekš minēto pāru spēles.

Jau ziņots, ka Latvijas duets Točs un Pļaviņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:10) pārliecinoši pārspēja Krievijas pāri Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju, kuriem turnīrā piešķirts 17. numurs, bet otrajā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam un Kristoferam Dresleram, kuriem piešķirts 32. numurs.

Savukārt izslēgšanas turnīrā vietu sev nodrošinājuši pārējie divi Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Apakšgrupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji "play-off" cīņas sāks no pirmās kārtas.

C apakšgrupā Samoilovam/Šmēdiņam vēl jāspēlē pret austriešiem Robinu Seidlu/Filipu Valleru, kuri turnīrā izlikti ar 30. numuru, un Konstantīnu Semenovu/Iļju Lešukovu no Krievijas (3.).

Sieviešu sacensībās piedalās arī Latvijas dāmu duets Kravčenoka un Graudiņa, kurām piešķirts 20. numurs. Viņas D apakšgrupā spēlē kopā ar Birlovu/Ukolovu no Krievijas (13.), polietēm Katažinu Kocioleku/Kingu Vojtašiku (4.), kā arī Lauru Kaluori/Dunju Gersoni (29.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!