Latvijas pludmales volejbola duetiem no Latvijas piektdien noslēdzās Maskavā notiekošais Eiropas čempionāts, un Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas spēļu pirmās kārtas cīņā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs savainojuma dēļ neizgāja laukumā.

Ar 14. numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēlē ar 1-2 (21:19, 20:22, 16:18) dramatiskā cīņā piekāpās itāļiem Enriko Rosi un Adrians Karambula, kuri izlikti ar 11. numuru.

Visos trijos setos cīņa ritēja ļoti līdzīgi, bet izšķirošajā, trešajā setā Samoilovs/Šmēdiņš neizmantoja mačbumbu pie rezultāta 15:14. Itāļi galotnē bija veiksmīgāki un iekļuva nākamajā kārtā.

Savukārt ar 16. numuru izliktajiem Pļaviņam/Točam izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā bija jātiekas ar Nikolai/Daniēlem Lupo no Itālijas, tomēr savainojumu dēļ latvieši spēli aizvadīt nevarēja. Pļaviņš iepriekš bija savainojis potīti, bet šajā turnīrā arī Točam bijušas problēmas ar veselību. Līdz ar to viņiem piesprieda tehnisko zaudējumu ar 0-2 (0:21, 0:21).

Līdz ar to abi Latvijas vīru dueti turnīru noslēdza dalītā 17. vietā.

Pļaviņš un Točs nepiedalījās arī grupu turnīra pēdējā spēlē ceturtdien, kad nedevās laukumā pret norvēģiem Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu.

Pļaviņš ceturtdien atzina, ka kāja nedzīst tā, kā bija plānots, jo laikam slodze bijisi pārāk liela. "Būšu sevi pārvērtējis ar tik ātru atgriešanos," skaidroja Pļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!