"Credit24" Baltijas volejbola meistarlīgā pagājušajā nedēļā bija četri Latvijas – Igaunijas klubu dueļi, un visos panākumu svinēja kaimiņi.

OC "Limbaži/MSĢ "Credit24" meistarlīgā divus mačus aizvadīja jau ceturtdien un piektdien. Grūtā izbraukumā divreiz nācās piekāpties. Vispirms ar 0-3 (18:25, 15:25, 20:25) tika atzīts Tartu "Bigbank" vienības pārākums, bet dienu vēlāk jaunie limbažnieki ar 0-3 (20:25, 20:25, 21:25) Tallinā piekāpās "TalTech".

Pirmajā mačā viesiem 11 punktus sakrāja Kristaps Šmits un astoņus – Patriks Pinka. Tartu kluba rindās ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Stefans Kaibalds, par punktu mazāk, tai skaitā pieci no tiem tika gūti blokā, tika Aleksam Sāremā, bet desmit punkti Alberta Hurta kontā. Otrajā spēlē Tallinā Šmitam 13, bet Edgaram Šimanskim – 11 punkti. Mājiniekiem ar 17 punktiem izcēlās Valentīns Kordass, bet 13 punkti Mihkelam Nūtam, abiem pa trīs reizēm ieservējot "eisu".

Sestdien Arta Caica pārstāvētā "Saaremaa VK" Jelgavā ar 3-0 (25:15, 25:21, 25:23) apspēlēja VK "Biolars"/Jelgava vienību, bet svētdien arī trijos setos Rīgā ar 3-0 (25:21, 25:23, 25:19) pieveica RTU/"Robežsardze" komandu.

Pirmajā cīņā Artis devās laukumā, taču guva mikrotraumu un šodien nespēlēja. Cīņa Rīgā noritēja sīvākā cīņā, un rezultatīvākais RTU/"Robežsardzes" rindās ar 11 gūtajiem punktiem bija Gatis Garklāvs, kamēr viesu rindās 13 punktus sakrāja Keits Puparts, uzbrūkot ar izcilu 63% precizitāti.

Šī Caica komandai bija jau trešā līgas izbraukuma spēle šajā nedēļā, jo trešdien sāmsalieši viesojās Tallinā, kur ar 1-3 (26:28, 22:25, 25:22, 18:25) bija spiesti atzīt labi spēlējošā "Selver" pārākumu. Latvijas volejbolists devās laukumā uz servi un punktus neguva.

"Bija interesanta spēle ar "Selver"", par maču Tallinā stāsta "Saaremaa VK" cēlājs Artis Caics. "Viņi spēlē savādāk, cenšas to darīt ātrāk. Komandā ir ātri un eksplozīvi čaļi, kamēr mēs esam jaudīgāki, bet nedaudz lēnāki. Viņi bija paveikuši labu mājasdarbu un labi servēja. Apturējām viņu "diagonāli" (čehu Mateju Šmidlu. - LVF), bet laukumā nāca jaunā "diagonāle" ar lielu ātrumu un asu uzbrukumu (Timo Lihmuss no setiem uzsāka vien ceturto, taču sakrāja 17 punktus, kļūstot par rezultatīvāko "Selver" rindās. - LVF). Latvijā gan uzvarējām diezgan viegli. Vakar Jelgavas komanda, liekas, bija tāda sabijusies, bet rīdzinieki šodien cīnījās, taču uzvarējām viegli."

Nekas vieglāks Sāmsalas klubu negaida arī turpmāk, jo jācīnās divās frontēs – Baltijas valstu līgā un CEV Izaicinājuma kausā. "Šāds grafiks gaidāms līdz pat februāra vidum, trijās nedēļās aizvadot 10 spēles," nākotni ieskicē ilggadējais Latvijas izlases cēlājs. "Pašam vairāk gribētos tikt tālāk Eiropas kausā, bet arī Baltijas līgu neatstāsim novārtā. Nedaudz jau esam paskatījušies, kā spāņi (astotdaļfinālā saliniekiem jātiekas ar "Unicaja Costa de Almeria" no Spānijas, kurā savulaik uzspēlēja arī Latvijas izlases "pirmie tempi" Vladislavs Hotuļevs un Viktors Koržeņevičs. - LVF) spēlē. Nekas pārdabisks tur nav. Ar labu sniegumu varam viņus vinnēt, un tad jau skatīties, kas nāks pretī kā nākamie."

Līderpozīcijā ar 40 punktiem 16 mačos ir "Bigbank Tartu", bet otro vietu ar 36 punktiem 15 spēlēs ieņem "Saaremaa VK". Labākā Latvijas komanda "Jēkabpils Lūši" ir trešā ar 34 punktiem 16 mačos. 31 punkts 16 mačos ir Tallinas "Selver", bet 21 punkts – Avo Kēla vadītajai un Kristapa Platača pārstāvētajai "Parnu VK". 16 punkti ir RTU/"Robežsardzei", 15 punkti 15 spēlēs – "TalTech", 14 punktus 16 mačos sakrājusi VK "Biolars"/Jelgava komanda, bet OC "Limbaži"/MSĢ ir sešiem punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!