Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka dalību vasaras olimpiskajās spēlēs Tokijā jau nodrošinājuši, bet rūpes sagādā trešā pāra Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa kvalificēšanās, kuriem iespēju iekrāt papildus reitinga punktus patraucējuši koronavīrusa "Covid-19" dēļ atceltie turnīri, trešdien preses konferencē atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Jūrmala otro gadu pēc kārtas uzņems trīs zvaigžņu Pasaules kausa posmu pludmales volejbolā. Tas kūrortpilsētā norisināsies no 6. līdz 10. maijam. Salīdzinot ar pērno gadu, kad turnīrā piedalījās tikai vīriešu pāri, šogad darbībā būs vērojamas arī pasaules līmeņa daiļā dzimuma pārstāves, to skaitā Graudiņas un Kravčenokas duets .

Šmēdiņa un Samoilova pāris šobrīd atrodas olimpisko spēļu dalībnieku skaitā, taču gada pirmajos turnīros, kurus drošības apsvērumu dēļ atcēla, dalību vajadzēja jau pilnībā nodrošināt, lai pērnie Jūrmalas turnīra čempioni Latvijas fanu priekšā var aizvadīt mačus ar mierīgu sirdi, atklāja Timermanis.

Savukārt Graudiņa un Kravčenoka gada sākumā bijušas DĀR, kur aizvadīja divus, trīs treniņus dienā un izspēlēja daudz maču ar citām komandām. Latvijas labākais sieviešu pludmales volejbola duets pirmo turnīru aizvadīs Meksikas četru zvaigžņu turnīrā Kankunā, kas norisināsies no 24. līdz 29. martam.

"Mēs izdomājām, ka pirms Meksikas brauksim uz Losandželosu, lai aklimatizētos, kā arī patrenētos pirms turnīra," turpmāko plānu ieskicēja Graudiņa. "Tur tiešām būs ļoti daudz komandu, jo ne mēs vienīgās esam ar plānu pirms Meksikas aizbraukt uz ASV. Pēc tam aprīlis ir pilnībā tukšs, jo atcelti trīs iepriekš paredzētie turnīri."

Pļaviņš un Točs no 9. līdz 13. martam startēs Dohas četrzvaigžņu turnīrā, tomēr sportisti atzina, ka tā nebūs liela traģēdija, ja turnīru drošības apsvērumu dēļ atcels.

"Ja netiekam iekšā Dohā, tad mēs turpināsim trenēties. Klīst baumas, ka Dohā nemaz nedos reitinga punktus. Līdz ar to tas turnīrs būtu kā treniņnometne ar pārējām pasaules komandām," pastāstīja Pļaviņš.

"Situācija ir nedaudz uzpūsta," par pasauli plosošo koronavīrusu izteicās Točs. "Protams, piesardzības nekad nevar būt par daudz. Sekojam līdzi, taču trakākā ir nevis pati slimība, bet informācija, kas atplūst pie mums diezgan novēloti – dažkārt tikai nedēļu pirms turnīra uzzinām, ka tas ir atcelts. Viss ir kārtībā, trenējamies un mazāk jāskatās televizors, kas arī jums noderēs acu veselības labad."

Dueti Točs/Pļaviņš un Graudiņa/Kravčenoka dalību Tokijas spēlēs nodrošināja pērnā gada rudenī, bet Samoilovam un Šmēdiņam ceļazīme šosezon vēl jāizcīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!