Foto: LETA

Ņemot vērā veselības un drošības apstākļus visā Eiropā pēc koronavīrusa Covid-19 uzliesmojuma un konsultējoties ar nacionālo federāciju pārstāvjiem, Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) ir nolēmusi atcelt visu jauniešu
vecuma grupu kvalifikācijas turnīrus. Vietas finālturnīrā tiks sadalītas atbilstoši Eiropas rangam, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

15. jūnijs bija pēdējā diena, lai CEV paziņotu augustā gaidāmo jauniešu Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīru likteni. "Diemžēl pēc liela darba, ko paveica mūsu Volejbola departaments un nacionālās federācijas, šodien CEV apstiprina visu vecuma grupu kvalifikācijas sacensību atcelšana," teikts CEV vēstulē nacionālajām federācijām.

Turnīri, kas bija plānoti aprīļa beigās un maija sākumā, pēc koronavīrusa pandēmijas uzliesmojuma tika pārcelti uz augusta sākumu. Saskaņā ar CEV Valdes aprīļa lēmumu CEV sadalīs brīvās vietas finālturnīros atbilstoši attiecīgā vecuma izlašu Eiropas rangam.

CEV sazināsies ar nacionālajām federācijām, kuru komandas ir tiesīgas piedalīties attiecīgajos finālturnīros atbilstoši sava vecuma rangam, lai noteiktu galīgo dalībnieku sarakstu. Šajā posmā U-19 sieviešu un U-20 vīriešu sacensībās savu dalību ir nodrošinājušas tikai sacensību dalībnieces – attiecīgi Bosnija un Hercegovina un Horvātija, kā arī Čehija. Sieviešu un vīriešu turnīrā joprojām ir brīvas desmit un 11 vakances.

Runājot par U-17 sieviešu un U-18 vīriešu vecuma grupām, Grieķijai atsakoties no U-18 vīriešu sacensību organizēšanas, finālturnīra rīkotāji ir Melnkalne un Itālija, kā arī 1. kārtas zonālo kvalifikācijas turnīru uzvarētāji. U-17 sievietēm tā ir Serbija (BVA), Krievija (EEVZA), Slovākija (MEVZA), Somija (NEVZA) un Itālija (WEVZA), bet U-18 vīriešiem – Turcija (BVA), Polija (EEVZA), Čehija (MEVZA), Somija (NEVZA) un Francija (WEVZA). Atlikušās sešas komandas katram dzimumam kļūs zināmas ar attiecīgā Eiropas ranga palīdzību, kad attiecīgās nacionālās federācijas būs apstiprinājušas savu dalību pasākumā.

Viens no 2. kārtas kvalifikācijas turnīriem bija paredzēts Latvijā. Talsos bija jārīko U-20 izlašu sacensības ar Gunta Atara vadītās Latvijas izlases, kā arī Izraēlas, Polijas un Slovākijas līdzdalību. Eiropas rangā U-20 vīriešu izlasēm Latvija ieņem 23. vietu, U-19 sieviešu izlase dala 17. vietu, U-18 puiši dala 24., bet U-17 meitenes – 20. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!