Jauno gadu ar panākumiem pret Igaunijas vienībām "Credit24" meistarlīgā sestdien iesākušas "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" un Jēkabpils "Lūši" vienības.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" mājās ar 3-0 (25:11, 25:16, 25:13) uzvarēja Tallinas "TalTech".

Latvijas komandā ar Renārs Pauls Jansons ar 21 punktu bija rezultatīvākais spēlētājs, bet 18 punktus pievienoja Patriks Pinka. Tallinas vienībā Valentīns Kordass iekrāja 11 punktus.

Tāpat Jēkabpilī spēli aizvadīja arī "Lūši" vienība, kas ar 3-0 (25:18, 25:18, 25:19) uzvarēja Latvijas izlases trenera Avo Kēla vadīto "Parnu".

Kristaps Šmits jēkabpiliešu uzvaru kaldināja ar 14 punktiem, kamēr septiņus punktus iekrāja Pāvels Jemeļjanovs.

"Parnu" rindās Toms Švans ar septiņiem punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs, bet Kristaps Platačs un Atvars Ozoliņš pievienoja pa četriem punktiem.

Latvijas izlases volejbolisti bija rezultatīvākie sava kluba spēlētāji.

Abām Latvijas komandām šīs bija pirmās spēles šogad. Svētdien Jūrmalas komanda tiksies ar "Parnu", bet "TalTech" viesosies pie "Lūšiem".

Līgas vadībā ar 29 punktiem 12 cīņās ir "Saaremaa". 21 punkts 12 mačos un ceturtā vieta ir Jēkabpils "Lūšiem", bet vēl par punktu mazāk 11 spēlēs ir "RTU Robežsardze"/"Jūrmala". Sestā ir latviešu pārstāvētā "Parnu" ar 13 spēlēs sakrātajiem 19 punktiem. "Biolars"/"Jelgava" desmit mačos tikusi pie pieciem punktiem un ieņem astoto vietu, bet "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" divus punktus guvusi sešās spēlēs, ierindojoties pirmspēdējā devītajā vietā.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!