Nedēļas nogalē "Credit24" meistarlīgā beigsies pamatturnīrs, "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" aizvadot divas un SK "Jēkabpils Lūši" vienībai – vienu spēli, bet, sākot ar piektdienu, par Baltijas Sieviešu volejbola līgas medaļām Tartu cīnīsies divas Latvijas sieviešu komandas, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Pirmās arī šosezon uzvarētājas Baltijas valstu mēroga sacensībās volejbolā noskaidros sieviešu komandas. Turnīrā Tartu nedēļas nogalē piedalīsies sešas vienības, kuru vidū būs divas Latvijas, trīs Igaunijas un viena Lietuvas komanda.

Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) finālsešinieka sacensības abas Latvijas komandas sāks piektdien ar ceturtdaļfinālu. "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), kura pamatturnīrā ieņēma trešo vietu, tiksies ar Tallinas "Audentes SG/NK". Iepriekšējā sezonā komandas katra uzvarēja pa reizei, taču šogad tās ir pavisam citas komandas, jo spēlētājas ir mainījušās. Šajā sezonā tās savā starpā nav tikušās.

Piektdien ceturtdaļfinālu aizvadīs arī pamatturnīra ceturtās vietas īpašniece VK "Jelgava", kas mērosies spēkiem ar mājiniecēm – Tartu TU/"Bigbank". Šosezon komandas savā starpā nav tikušās, bet divu iepriekšējo sezonu laikā četrās savstarpējās spēlēs Jelgavas komanda uzvarējusi vien setu.

"Grūti pateikt, cik laba komanda šobrīd esam. Iepriekšējā nedēļā tikāmies Superkausā ar RVS/LU un cīnījāmies līdzīgi. Domāju, ka sliktāki kā pirms nedēļas nebūsim," pirms došanās uz Tartu saka Jelgavas komandas galvenais treneris Aldis Bērziņš. "Ar pirmajām pretiniecēm šogad neesam tikušies. Esmu redzējis tikai video, kas pieejams internetā. Tartu vienmēr ir bijusi spēcīga komanda, un līderes viņām ir palikušas tās pašas, kas iepriekšējā sezonā."

"Uzvarēt katrā spēlē," par brauciena uz Tartu mērķiem saka treneris.

Laba iesildīšanās pirms svarīgākajām BSVL spēlēm abām Latvijas komandām bija Superkausa izcīņa iepriekšējā nedēļas nogalē Rīgā, kurā ar 3-2 (21:25, 33:31, 20:25, 25:16, 20:18) pārāka izrādījās RVS/LU vienība.

Pēc šīs cīņas uzvarētāju galvenais treneris Andrejs Odinokovs norādīja, ka ar šādu spēli uzvarēt Tartu būs grūti. Pārāk viļņveidīgs un nestabils bija komandas sniegums, taču mačs deva vielu pārdomām pēdējiem treniņiem līdz sacensībām Tartu.

Iepriekšējās sezonas BSVL izcīņā uzvarēja RVS komanda, kas finālā piecos setos pieveica pašreizējās līderes Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" volejbolistes, par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju atzīstot Rīgas vienības diagonālo uzbrucēju Martu Kamēliju Levinsku.

Šosezon titulu būs grūti aizstāvēt, taču Odinokovs saprot, ka tieši to no viņa gaida. Viņš kopā ar savu palīgu Pāvelu Seļivanovu vienmēr ir maksimālists un ar citu mērķi kā atkārtot pagājušā gada panākumu uz Igauniju nedodas.

Divi grūti mači loģistikas ziņā nedēļas nogalē būs "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandai. Sestdien jūrmalnieki Lietuvas pilsētā Gargždos viesosies pie līgas pastarītes Klaipēdas "Amber Volley" vienības, kura jau zaudējusi cerības pakāpties augstāk par astoto vietu pamatturnīrā, taču nav zaudējusi cerības atlikušajās spēlēs sakrāt vairāk par vienu punktu, kas ir tās rīcībā turnīra tabulā.

Tikmēr jūrmalniekiem, kuri vēl sapņo par piekto vai pat ceturto vietu turnīra tabulā, šī spēle noteikti jāuzvar, lai piepildītu savu sapni.

Jūrmalas komandas plāna otrajā daļā pēc vairāk nekā 500 kilometrus gara ceļa ietilpst vismaz punkta iegūšana par diviem uzvarētiem setiem svētdien Tallinā pret līgas titulētāko komandu "Selver", kas jau nodrošinājusi otro vietu un augstāk pakāpties vairs nevar. Tas dotu iespēju pakāpties uz piekto vietu turnīra tabulā, apsteidzot Avo Kēla trenēto "Parnu VK".

SK "Jēkabpils Lūši" svētdien pamatturnīru beigs ar maču viesos pret Lietuvas komandu. Lai neatkarīgi no Jūrmalas vienības panākumiem finišētu ceturtajā vietā pamatturnīrā, "lūšiem" nepieciešama uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!