Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Meksikā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā piedzīvoja arī otru zaudējumu, finišējot dalītā 25. vietā.

Ar 13. numuru turnīrā izliktais Latvijas duets D grupas spēlē par trešo vietu un tiesībām turpināt sacensības izslēgšanas turnīrā ar 1-2 (21:19, 19:21, 17:19) piekāpās Šveices pārim Esmē Bebnere/Zoi Veržē-Deprē, kurām piešķirts 29. numurs un kuras iepriekš pārvarēja kvalifikācijas sacensības.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā latvietes ar 0-2 (25:27, 18:21) piekāpās Cinjai Tilmanai/Šantalai Laborerei no Vācijas, kurām piešķirts 20. numurs.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri sacensībās izlikti ar 18. numuru, B grupā ar 2-0 (21:19, 21:17) uzvarēja Vācijas pāri Nilss Ēlerss/Larss Flīgens, kuriem piešķirts 15. numurs.

Otrajā spēlē latvieši ar 2-0 (23:21, 21:15) uzvarēja nīderlandiešus - Stefanu Bormansu un Joriku de Grotu, kuriem piešķirts 31. numurs un kuri pārvarēja kvalifikācijas sacensību barjeru, nodrošinot dalību izslēgšanas maču otrajā kārtā.

Otrais Pasaules kausa etaps Kankunā noritēs līdz 26. aprīlim, bet trešais - no 28. aprīļa līdz 2. maijam.

Pirmajā un arī nākamajos divos posmus startēt plānoja arī otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, taču Pļaviņam Turcijā konstatēja saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā pāris vēlāk nolēma nebraukt uz Meksiku.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Graudiņa/Kravčenoka šosezon kopā vēl nebija startējušas, bet Kankunas pirmajā posmā Kravčenoka pārī ar Varvaru Brailko nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, ko vēlāk ieguva arī pirmajā Kankunas posmā. Pļaviņš/Točs turnīru Dohā noslēdza dalītā 25. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!