Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlase ceturtdien Albānijas galvaspilsētā Tirānā notiekošā Eiropas U-17 čempionāta finālturnīra (EČ) piektajā spēlē četros setos pieveica vienaudžus no Slovēnijas.

Latvijas U-17 izlase Slovēniju pieveica ar rezultātu 3-1 (26:24, 23:25, 25:19, 25:22).

Pirmajā setā pēc Marata Selivanova serves Latvija panāca 5:1 vadību. Tomēr slovēņi pietuvojās, bet pēc pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem izvirzījās vadībā ar 11:8. Arī latvieši izlīdzināja rezultātu, un seta beigās uzvaru sniedza Kristiana Fokerota serve – 26:24.

Otrajā setā neviens no pretiniekiem nespēja panākt vairāk kā divu punktu pārsvaru, līdz slovēņi veica piecu punktu izrāvienu – 20:15. Tomēr seta liktenis izšķīrās vien tā beigās, kad pārāki bija slovēņi – 25:23.

Trešajā setā latvieši pārsvaru nodrošināja tā vidū, pēc 11:11 ar Fokerota uzbrukuma sitienu panākot 14:11. Panākt Latvijas vienību slovēņi vairs nespēja – 25:19 Latvijas labā.

Visbeidzot ceturtajā setā ilgu laiku vadībā bija slovēņi, panākot 5:1, 10:5 un 16:10 savā labā. Pēc Armanda Rokjāna uzbrukuma latvieši bija atspēlējuši četrus punktus pēc kārtas – 15:17, bet vēl viena četru punktu sērija pirmoreiz setā deva vadību – 21:20. Pēdējos trīs punktus spēlē guva latvieši, Fokerotam uzbrukumā panākot 25:22.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 25 punktiem bija Fokerots. 16 punktus sakrāja Rokjāns, trīs no tiem gūdams ar servi, bet 11 punktus – Kristers Landzāns.

Pretiniekiem, kuri plaši variēja ar sastāvu, jo jau bija nodrošinājuši cīņu par pirmo līdz ceturto vietu, pa 13 punktiem guva Gregors Frece un Luka Marovts.

Latvijas izlase nodrošināja ceturto vietu grupā, kas nozīmē cīņu par piekto līdz astoto pozīciju čempionātā.

Vai latvieši ieņems trešo vai ceturto vietu grupā, atkarīgs no Beļģijas un Turcijas izlašu spēles.

Pirmajā grupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Krievija, desmit punkti piecos mačos ir Slovēnijai, bet astoņi – Latvijai. Sešus punktus četros mačos guvusi Beļģija, četri ir Turcijai, bet Albānija pagaidām ir bešā.

Finālturnīrā piedalās 12 izlases, kas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrām. Abu grupu pirmo divu vietu ieguvējas nodrošinās vietu pusfinālos, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašnieces spēkosies par 5.-8.vietu.

Latvijas U-17 izlase sestdien Eiropas čempionāta finālturnīros šajā vecuma grupā debitēja ar 3-2 uzvaru pār vienaudžiem no Turcijas, dienu vēlāk ar 1-3 piekāpās Krievijai, turpinājumā mājinieki albāņi pieveikti ar 3-0, bet trešdien tika piedzīvota neveiksme 1-3 pret Beļģiju.

Slovēnija trīs setos uzvarēja Albāniju un Turciju, četros setos pieveica Beļģiju un piecos setos zaudēja Krievijai.

Kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā Latvijas izlase Mārča Obrumana vadībā ar 3-1 pārspēja Horvātiju un ar 3-0 – Franciju un Baltkrieviju.

Trīs notikušajos turnīros Latvijai šis ir pirmais finālturnīrs, tāpat debitanti ir šodienas pretinieki slovēņi.

Pirms finālturnīra Latvijas izlase Slovēnijas pilsētā Mariborā divreiz zaudēja Austrijai – 1-3 un 0-3.

Finālturnīrs Albānijā norisināsies līdz svētdienai.

Latvijas U-17 vīriešu volejbola izlases kandidāti:

Gustavs Auziņš ("libero"), Gabriēls Kokins, Edvards Apsītis, Kristofers Niklāvs Kļaviņš, Leo Aleksandrs Štolcs, Timurs Aisens, Marats Selivanovs, Ņikita Dimitrijevs, Krišs Liepiņš, Armands Rokjāns, Kristians Fokerots, Kristers Landzāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!