Foto: FIVB
Pasaules U-19 čempionātā pludmales volejbolā zaudējumu kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā piedzīvoja Latvijas pāris Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa.

Latvietes turnīra pirmajā spēlē ar 0-2 (16:21, 12:21) piekapās Krievijas duetam Olgai Gavrilovai/Aļinai Salmanovai.

Sieviešu pamatsacensībās Latviju vēl pārstāvēs Varvara Brailko/Anete Namiķe, bet vīriešu kvalifikācijā būs jāstartē Oliveram Bulgačam/Dāvim Teterim.

Visi trīs pāri startēs arī U-21 pasaules čempionātā, kas sāksies pēc nedēļas tur pat Taizemē.

Pasaules U-19 čempionātam vajadzēja notikt jau 2019.gadā, taču tas tika atlikts Covid-19 pandēmijas dēļ, tāpat kā Tokijas olimpiskās spēles.

Iepriekšējā U-19 čempionātā 2018.gadā Ķīnas pilsētā Ņaņdzjinā Namiķe/Brailko un Jānis Jansons/Roberts Kļaviņš nepārvarēja kvalifikāciju, ierindojoties dalītā 33. vietā.

Labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir divas bronzas medaļas, ko 2004.gadā izcīnīja Ingars Ivanovs un Jānis Šmēdiņš, bet 2016.gadā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

Pirms diviem gadiem pasaules U-21 meistarsacīkstēs Latvijas sportisti nepārvarēja kvalifikāciju. Rinalds Aišpurs un Adris Bedrītis ieņēma dalītu 33. vietu, Namiķe/Brailko - 37., bet Kristīne Briede un Vanesa Grosberga - dalītu 45.vietu.

Labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Samoilova uzvara 2005.gadā Riodežaneiro. Vīriešu konkurencē latvieši vēl trīsreiz tikuši pie medaļām, kamēr sievietēm līdz medaļām aizsniegties nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!